Yüreği güzel Mehmet Yüksel Başkan

Merhabalar sevgili okurlarım;


Aylardan Nisan, günler sıcak ve bahar. İşte böyle bir Nisan ayında geldi ayların sultanı. Geldi bağış, mağfiret, maneviyat ayı mübarek Ramazan. Siz değerli okurlarımın Rahmet, bereket ve bağış ayı olan Ramazan ayını tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Bu yazımda yılın 12 ayı her daim yaptığı hayırlarla gönüllere taht kuran, hayırsever ve hayvansever bir insan olan ve geçtiğimiz günlerde yapılan Kuyumcular Odası seçimlerinde çiçeği burnunda başkan seçilen değerli kardeşim Diyarbakır Kuyumcular Odası Mehmet Yüksel beyefendiden bahsetmek istiyorum. Yılın 12 ayı farketmeksizin sürekli ihtiyaç sahibi ailelere desteği olan Mehmet Yüksel Başkan, Ramazan ayına girmesiyle bu yardımlarına kat be kat ekleyerek fakir ve yardıma muhtaç ailelerin evlerine giderek hazırlattığı Ramazan kolilerini bizzat elleriyle teslim ederek çok güzel bir insani yardım örneği sergiliyor.




Değerli arkadaşlar ben Mehmet Yüksel Beyefendiyi yaklaşık 25 yıldan bu yana tanırım. Kendisinin hayırseverliğinin yanı sıra birde hayvansever olduğunu herkes gibi bende çok iyi bilirim onun hayvan sevgisi anlatılmayacak kadar çoktur ve buna paralel olarak Elazığ ilimize yakın bir çiftliği var sanırsın ki hayvanat bahçesi. Kendisi nerede bir yaralı hayvan görse hemen hayvancağızı veterinere götürür ne kadar ücret giderse gitsin asla umursamaz o hayvancığın tedavi edilip eski sağlığına kavuşması için elinden gelen tüm imkanları seferber eder ardından o hayvanı bir süre takip eder kendi çiftliğinde bakar. Fakir fukara dostu olan Mehmet Yüksel Başkan örnek insani bir vicdana sahip bir hayırseverdir.



Dini, dili, ırkı ne olursa olsun imkanları doğrultusunda mazluma ve yardıma muhtaç insanlara da yardım eden Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel’in yaptığı hayırlar umarım tüm dernek başkanlarına örnek olur. Çünkü ben bugüne kadar hiçbir oda başkanını görmedim Ramazan ayında ev ziyaretleri yapsın ama Mehmet Başkan sağolsun 4 gündür fakir fukaranın evlerini ziyaret ederek gönüllerde taht kurdu. İşte bu güzel örnek  davranış inşallah diğer oda başkanlarınada  örnek olur .



Dün akşam birlikte gittiğimiz Bağlar ilçemizin Fatih Mahallemizde yardım götürülen ailenin mutluluğu görülmeye değerdi. Aile fertleri anlatılmayacak kadar dua ettiler ve ailenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Böylesi bir insani davranıştan dolayı Mehmet Yüksel beyefendiye ve yanında olan yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ederim. Böylesi bir davranış Türkiye’ye örnek olur inşallah.


Ziyaret sonra yaptığımız sohbet Mehmet Yüksel başkanın şu sözleri beni çok etkiledi. “Biz insanlık adına bir ziyaret yapmaktayız sadece Allah’ın rızasını alalım ve dua almamız bize yeter. Ramazan ayı boyunca elimizden geldiğince yardımlarımıza devam edeceğiz ve her gece bir ailenin evinde olacağız” diyen Mehmet Başkan hem benim gönlümde hemde tüm Diyarbakır’ın gönlünde taht kurmayı başardı. İşte böylesi bir hizmet beni çok mutlu etmiştir. Kendisinden Allah razı olsun. İyiki Mehmet Yüksel gibi insanlar var.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.