KORONAVIRÜS Haber Girişi : 01 Aralık 2020 22:09

Yıldız : Kış hepimiz için zor geçebilir, tedbirleri bırakmayalım

Yıldız : Kış hepimiz için zor geçebilir, tedbirleri bırakmayalım
Diyarbakır ve ülkedeki Koronavirüs salgınındaki artışa dikkat çeken Umut Ciğercisi Kayapınar Şubesi İşletmecisi Mahmut Yıldız, “Diyarbakır’da gördüğümüz kadarıyla vaka sayılarında artış iki katına hatta üç katına çıkmış durumda. Kış hepimiz için zor

Sağlık Bakanlığı’nın son günlerde açıkladığı korona tablosunun ürkütücü boyuta geldiğini vaka sayılarının günlük ortalama 30 bin üzerinde olduğunu belirten ve bu durumun korkunç olduğunu söyleyen Mahmut Yıldız, “Halen en büyük silahımız maske, fiziki mesafe ve hijyene uymak. Aksi taktirde tablo her geçen gün daha vahim hale gelecektir. Tedbirleri gevşetmeyelim” diye konuştu. 



Covid-19 pandemisi nedeniyle gece-gündüz demeden halkın sağlığı için çalışan sağlık görevlilerine de teşekkür eden Yıldız, “Asrın en kötü hastalığı covit-19 tüm dünyayı  etkisi altına alarak milyonlarca insan hastalığa  yakalanarak yüzbinlerce insanı öldüren hastalık bazı insanların dikkatsizliği sonucu çok vahim sonuçlara sebebiyet vermektedir.

 

 

Sevdiklerimizi akrabalarımızı  çocuklarımızı n ölümlerine sebep oldu  halkımız sosyal mesafeye, hijyene maske takmalarına dikkat etmeleri lazım yazık günah  kalabalık ortamlara gidilmemelidir. elimizden gelene kadar dışarıya çıkmayalım bir insana hastalığı bulaştırmak o insanın katil olur vebal altına girmeyelim  dikkat edilmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarına Covid-19 pandemisi nedeniyle gece-gündüz demeden halkın sağlığı için çalışan sağlık görevlilerine  ne kadar teşekkür  etsek azdır.

 

 

İlimizde ise başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof Dr.Mehmet Akdağ, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Pandemiden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Doç.Dr.Velat Şen

 


 Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Özkul, Diş Hastanesi Başhekim Bülent İnceoğlu, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr.izzettin Toktaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemiden sorumlu,Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç,Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk ek bina koordinatör Başhekim Yardımcısı uz.dr .Sevda Yeleç,İlimizde görev yapan tüm profesör, doktor,Hastane Müdürleri ve  Güvenlikçileri, hemşire ve sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Bu kapsamda, yüreğini ortaya koyarak gayret gösteren tüm sağlık neferlerimiz, iyi ki varsınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.