GENEL Haber Girişi : 22 Eylül 2022 22:10

YENİLİKÇİ SENDİKA DİYARBAKIR İL BAŞKANI MEHMET KARAKAŞ OLDU

YENİLİKÇİ SENDİKA DİYARBAKIR İL BAŞKANI MEHMET KARAKAŞ OLDU
Sağlık hizmet kolunda yeni sendika kuruldu ve YENİ SENDİKA Diyarbakır il başkanlığına Sivil Toplum Kuruluşlarında yıllardır görev yapan tecrübeli isim Mehmet Karakaş getirildi.
Genel başkanlığını Metin Memiş'in yaptığı YENİ SENDİKA 60 kişilik kurucular kurulu ile Genel Merkez olarak Ankara şehrinde kuruldu. 
Sağlık çalışanlarının ekonomik,özlük haklarının iyileştirilmesi ve Türkiye'deki sağlık sisteminin geleceğine katkı sunmak için YENİ  sendikayı kurduğumuzu ifade etmek istiyorum.

KALDIĞIMIZ YERDEN YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ
Yıllardır beraber  yol yürüdüğümüz sağlık ve sosyal hizmetler çalışanı arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonucunda; lokal sendikacılık anlayışından sıyrılarak, güçlü teşkilat güçlü Genel Merkez mantığıyla daha gerçek ve samimi katkılar sunabilmek için inandığımız üstün değerler anlayışının bir gereği olarak Ülkenin 81 ilinde teşkilatı kısa sürede kurulacak YENİ SENDİKA'ya ekibimizle beraber geçtik.

Halihazırda Genel Yetkili ve lokal Sendikaların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarına yeterli düzeyde çözüm üretilemediği gibi, aksine bu sorunların giderek derinleşmesine neden olunduğu, yıllardır ekip anlayışı içinde yürütülen sağlık sisteminde derin ayrışmaların yaşanmasına neden olunduğu, tüm bu olumsuzlukları körükleyen sorumsuz sendikal söylemlerin bitmek tükenmek bilmediği görülmektedir.  

Mevcut Genel Yetkili Sendikanın ve Genel Başkanın ürettiği ve geri dönüşü mümkün olmayan kötü bir iklim nedeniyle uzun süredir içinde bulunduğu savrulmalar, ortaya koyabildiği yetersiz vizyon, emeğe ve sosyal olaylara karşı düşük düzeydeki ilgisi bizlerin sendikal anlayışına uygun değildir.

Bizler; bireysel ve kurumsal düzeyde  en zor süreçlerde ortaya koyduğumuz hizmet aşkı ile emek ve alın terinimizin hukukuna her zaman sahip çıkmaya çalıştık, çıkmaya da devam edeceğiz. 

Şiarımız gereği hak kaybı veya mağduriyet yaşayan Sağlık çalışanlarının hakkını en güçlü biçimde savunarak yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bizlerin ekseninde her daim çalışanlar yani emek üretenlerin istek ve talepleri olacaktır.YENİ SENDİKA başka bir sendikanın devamı, muadili veya alternatifi asla değildir. İsminden de anlaşılacağı üzere YENİLİKÇİ bir anlayış ile ezberleri bozmaya ve Sağlık çalışanlarının temsilcisi olamaya devam edecektir.

Bu bağlamda; sendikal faaliyetler içerisinde yaşanan her türlü hatadan ders çıkartarak sağlık ve sosyal hizmet sisteminin daha iyi işlemesi, çalışanlarımızın haklarının aranması noktasında slogan yerine çözüm odaklı, bilimsel ve teknik bir anlayışın hakim olması, üretken ve yenilikçi bir yaklaşımla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın özlük ve soyal hakları için etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi amacıyla yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yola tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı kucaklamak ve kucaklaştırmak için çıkıyoruz. Bu yolu birlik, beraberlik, samimiyet, cesaret ve liyakatle süsleyeceğiz.

Saygılarımızla…

Mehmet Karakaş 
YENİ SENDİKA(Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) Diyarbakır İl Başkanı



YENİ SENDİKA DİYARBAKIR İL YÖNETİM KURULU 

1- İl Başkanı: Mehmet Karakaş 

2- İl Başkan Vekili: Selahattin Ağar

3- İl Başkan Yrd(Teşkilat Yönetimi):Mehmet Kılıç

4-İl Başkan Yrd(Finansal Yönetim):Ahmet Cihangir Dursun

5-İl Başkan Yrd(Mevzuat, Hukuki, Destek ve Toplu Sözleşme Yönetimi):Mehmet Kaya

6- İl Başkan Yrd(Kurumsal İletişim,Arge ve Yeni Medya Yönetimi): Osman Aycıl

7- İl Başkan Yrd(Eğitim ve Sosyal Faaliyet Yönetimi):Murat Gökhan Öner
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.