GENEL Haber Girişi : 21 Mayıs 2022 18:21

YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN, HÜR DAVA PARTİSİNE ZİYARET

YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN, HÜR DAVA PARTİSİNE ZİYARET
D.BAKIR/ Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, vatandaş, esnaf ve STK ziyaretlerinin yanı sıra, siyasi partilere de bir dizi ziyaretlerde bulunmaya devam ediyor.
Ali Erdem, bu kapsamda, Hür Dava partisi Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek, bir dizi istişare ve görüş alış verişinde bulundu.

Sılai Rahim yaptıklarını, bu kapsamda toplumun bütün kesimlerini ziyaret edip, onlarla bire bir görüştüklerini ve son derece verimli geri dönüşler aldıklarını belirten Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, gösterilen ilgi ve yakınlığa teşekkür etti.
Hür Dava partisi Diyarbakır İl başkanlığında yapılan görüşmede, görüşlerini ifade eden Ali Erdem, başta ekonomi olmak üzere, ülkenin bütün göstergelerinin kötüye gittiğini, günlük değişen etiketler, devamlı zam yapılan elektrik, doğalgaz ve Akaryakıt nedeniyle, vatandaşların araçlarını bile kullanamaz hale geldiklerini belirterek, şunları söyledi:



‘Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşıyoruz. Nereye el atsanız, adeta elinizde kalacak bir duruma geldi. Sürekli artan maliyetler nedeniyle, hayat pahalılığı korkunç boyutlara ulaşmış durumda. İşsizler ordusuna her geçen yıl yenileri ekleniyor. Üstelik işsiz vatandaşlarımızın arasında, üniversite mezunlarının sayısı giderek artıyor. Eğitim konusu adeta ‘yaz-boz’ tahtasına döndürüldü. Hayatın her alanında yaşadığımız devasa sorunlar, çözüm bulmak bir yana, maalesef her geçen yıl daha da artarak, kronik bir hal almaktadır. Uzun süreden beri gündeme getirdiğimiz gibi, ‘3600 Ek Gösterge’ ve kısa adı EYT olan, Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaşımızın sorununa senelerdir duyarsız kalan AKP iktidarı, ufukta seçim görününce, bu sorunlarla ilgilenir gibi yapmaya başladı.


Ancak henüz ortada somut bir çözüm önerisi bile yok. Dolar ve Euro başta olmak üzere, yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybeden paramızın bu durumu ise, bizlere zam ve hayat pahalılığı olarak geri dönmekte. Bu gidişle hiper enflasyonlu günleri de görecek olmanın endişesini yaşıyoruz. Atanamayan öğretmenler, yağ ve şeker başta olmak üzere, gıda ürünleri, elektrik, doğalgaz ve Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar, sadece mutfağımızı değil, hayatımızı yangın yerine çevirdi.
İktidar kadroları, giderek derinleşen bu krizi yönetemez hale geldiler. Milyonlarca vatandaşımız, esnafımız, icralar, hacizler, ödenemeyen faturalar, işsizlik, pahalılık gibi sorunlarla boğuşmakta’.



VATANDAŞLAR, BOŞ SÖZ DEĞİL, İCRAAT BEKLİYOR

Hür Dava partisi Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: ‘Geniş halk kitleleri, yoksulluk, işsizlik ve enflasyon canavarıyla mücadele ediyor. Sürekli artan hayat pahalılığı, işsizler ordusuna her geçen yıl yeni yığınların eklenmesi, Eğitim ve Sağlıkta yaşanan sorunların giderek artması, hayat şartlarının insanları canından bezdirecek bir noktaya getirmesi, hepimizi üzmekte. İşsiz sayısı İŞKUR’a göre 971 bin artmış. TÜİK’e göre mart ayında, dar tanımlı işsizlik yüzde 11,5’e, geniş işsizlik ise yüzde 22,7’ye çıktı.


Artık, sorunlara samimi ve ihlâslı bir kalp ile yaklaşarak ele almamız gerekiyor. Vatandaşlarımız, pahalılık ve yoksulluğun kıskacında yaşamak zorunda bırakılamaz. Suni gündemi bir an önce bırakıp, dayanılmaz boyutlara ulaşan pahalılık, işsizlik, yoksulluk, sürekli olarak faturalarımıza ve hayatımıza yansıyan zamları ele almamız gerekiyor’.
Karşılıklı görüş alışverişi ve istişarenin ardından sona eren ziyaret sonrası, Yeniden Refah partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, Hür Dava partisi Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

ÖZEL HABER: YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.