YAŞAR EYYUBİ’Yİ RAHMETLE ANARKEN

Merhaba kıymetli okurlarımız. Zaman zaman bu köşede sizlerle buluşarak, Diyarbakır başta olmak üzere, ülkemiz ve dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendiriyor, yorumlarınızla da fikir alışverişinde bulunuyoruz.

 

Bildiğiniz gibi, son birkaç yıldır, bütün dünya genelinde oldukça zor bir süreç yaşamaktayız. Bulaşıcı pandeminin (KOVİD-19) etkileri sürerken, yanı başımızda patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı da, ekonomik dengeleri olumsuz etkiledi.

 

Ancak tüm bunlar yaşanırken, kendi güzel, kalbi güzel insanların, şu fani dünyada yaptığı güzellikler, hayır ve hasenat işleri, içimizi ısıtan faktörlerden biri oluyor kuşkusuz. Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra 5. Haremi Şerif Unvanına sahip olan Mukaddes Diyarbakır’ın bağrından, böylesi güzel insanlar, yıllardan beri çıkmaya devam etmekte.

 

Kimi insanlar vardır, ölümlerinden sonra, maalesef pek hayırla anılmazlar, Olanakları olduğu halde, hayır hasenat işlerinin ucundan bile tutmamış, yetim başı okşamamış, olanağı olmayan bir öğrenciyi okutmayı düşünmemiş, hayatı boyunca ne bir hastayı ziyaret etmiş, ne bir taziye ziyaretine gitmemiş, kısacası kimsenin hayır duasında yer alamamıştır.

 

 

Bazı insanlar var, onların vefatı, Diyarbakır ilimizin yanı sıra, ülkemiz genelinde üzüntü ile karşılanır. Taziyelerinde insanlar dolup taşar. Farklı şehirlerden insanlar arayıp, ruhuna Fatiha okunmasını isterler. Merhametli, hayırsever, hayata pozitif bakan, olabildiğince çevresine ve cemiyete yararlı olmaya çalışan insanlardır bunlar.

 

 

 Kaldı ki, bu insanlar Diyarbakırlı olmasalar bile, vefalı halkımız, onları da sevmiş ve bağrına basmıştır. Bu müspet insanlardan birisi de, geçtiğimiz günlerde vefat eden Yaşar Eyyubi ağabeyimizdir. Diyarbakır sevdalısı, merhametli, yardımsever, değerli insan, işadamı Yaşar Eyyubi kıymetli insanları, birkaç kelime ile anlatmak mümkün değil, Fakat ben dilimin döndüğünce, kalemim elverdiğince, onunla ilgili hissiyatımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Rahmetli Yaşar Eyyubi, aslen Batman’ın Hasankeyf  İlçesi doğumludur.




 

 Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, samimi bir Diyarbakır sevdalısıdır ve Diyarbakır halkını seven, kıymetli bir kişiliktir. Kapısına kim giderse gitsin, kimseyi boş göndermemiş, olanaklar dahilinde az veya çok yardım etmiş, hayırsever bir insandı. Gençlik yıllarından vefatına kadar, ismi hep güzelliklerle anılmıştır.

 

Medreseler, Okullar, Camilerin inşasında, olabildiğince yardımcı olmuş, fayda sağlamıştır. Ekonomik durumu elverişli olmayanların yanı sıra, öksüz ve yetimlere senelerce yardımlarda bulunmuş, yüreği sevgiyle dolu, saygın bir insandı. Hangi Semavi Din’e mensup olursa olsun, dili, ırkı, görüşü, fikri, ne olursa olsun, kendisine getirilen yardım taleplerine kayıtsız kalmamış ve elinde gelen tüm gayreti göstermişti.

 

 Nitekim vefat haberi, Türkiye genelinde üzüntüyle karşılandı. Kendisini şahsen tanıyanlar, yaptığı hayır hasenat çalışmalarını, müspet yöndeki çabalarını bilenler, hemen telefona sarılarak ailesini arayıp, vefat mesajlarını ilettiler. Yine birçok insan, sosyal medyadan vefat ilanları yayınlayıp, merhum Yaşar Eyyubi’nin, hayatı boyunca yaptığı güzellikleri paylaştılar. Nitekim taziyesine katılanlar, merhumun yaptığı iyiliklerden bahsediyor ve Rahmetle anıyorlardı. Ne mutlu o insana ki, vefatından sonra hayır dualarıyla anılsın, insanlar telefonla, sosyal medyadan veya bizzat taziyesine katılarak, taziyelerini iletsin.

 

 

Mardinkapı Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına, dualar eşliğinde defnedildi. Cenazeye işadamları, siyasiler, STK’ların başkan ve yöneticileri, dernekler, oda başkanları, Esnaf Birliklerinin başkan ve yöneticileri ile, ailesi, sevenleri ve oldukça kalabalık bir kitle katıldı. Cenazeye katılan bütün herkes, ‘Cenab-ı Allah, kendisinden razı olsun’ diyerek, hayır dualarıyla son yolculuğuna uğurladılar.

 

Böylesi güzel insanların taziyelerine katıldığımda, yaşadıklarım ve gördüklerim, beni çok mutlu ediyor. Hayır dualarıyla anılmak, uğurlanmak, ne kadar ulvi bir duygu. Artık, vefat ettikten sonra çocuklarına önemli görevler düşmektedir. Rahmetli, birbirinden kıymetli evlatlar yetiştirdi, onlara hep müspet manada örnek oldu.

 

 Bu kutlu hayır yolculuğunda, çocukları da ellerinden geleni yapmaya çalışacaklardır. Elbette kimse, Yaşar Eyyubi ağabeyimin yerini tutmaz. Yaptıkları unutulmayacak ve kendisinden sonrakilere örnek teşkil edecek. Rabbim, rahmeti ve merhametiyle şereflendirsin, şeref yar eylesin inş Allah.Mekanını cennet etsin. Selam, saygı ve Dua ile.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.