TÜRKİYE Haber Girişi : 20 Eylül 2021 11:43

Ulu Cami’nin gözde tespihçileri yer istiyor.

Ulu Cami’nin gözde tespihçileri yer istiyor.
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde uzun yıllardır tespih işiyle uğraşan ve Ulu Cami’nin gözde tespihçileri diye nam salan seyyar tespihçiler yetkililerden kendileri için yer talebinde bulundu.
Diyarbakır Ulu Cami’nin önünde yıllardır tezgah açan tespihçiler, gerek şehrin kültürünü anlatarak, gerek tespihlerini satarak vatandaşların ilgisini çekerken kış ayıyla birlikte sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Kış ayında havaların soğuduğunu yağan yağmur ve kar ile mağdur olduklarını belirten tespihçiler yetkililerden kendilerinin işlerini rahat bir şekilde yürütebilecekleri bir mekan talebinde bulu



Diyarbakır’da Ulu Cami denilince akıllara tespih tezgahlarının geldiğini söyleyen tespihçilerden Emin Diril, “Uzun yıllardır Diyarbakır Ulu Cami önünde tespih satıyorum. Haftanın her günü sabah saatlerinde tezgahlarımızı açıyoruz. Diyarbakır’da tespih kültürü son yıllarda daha yoğunlaştı. Dışarıdan gelen vatandaşlar ve buradaki vatandaşlar Ulu Caminin önüne geldiği zaman tezgahlarımıza muhakkak uğrarlar. Yaz ayında sıcaklar hariç hiçbir sıkıntımız yok ancak kış ayına yaklaştığımız bu günlerde havaların soğuması ardından yağacak olan kar ve yağmurlar bizleri mağdur ediyor. Bu yüzden yetkililerden bizim sesimizi duymasını istiyor ve bu civarda tespihçiler için kapalı bir mekan yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.



VALİ KARALOĞLU’NA SESLENDİLER

Diyarbakır Valimiz Sayın  Münir Karaloğlu’nun esnaflar konusunda hassas olduğunu ve bu sebeple kendisinden destek istediklerini de sözlerine ekleyen Tesphiçi Diril, “Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaloğlu esnaflar konusunda hassastır. Kendisi Diyarbakır esnafına değer veriyor. Bizde bu konuda kendisinden destek istiyoruz. Sayın valimiz, belediye başkanımız Münir Karaloğlu lütfen sesimizi duysun ve biz tespihçilere bir mekan versin” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.