Topuk dikeni nedir ve tedavisi Sevgili okurlarım;

Yeni bir sağlık yazım ile sizlerle buluşmanın mutluluğu içerisindeyim.

İlk yazımda almış olduğum memnuniyet dilekleriniz, yorumlarınız ve teşekkürleriniz için ben teşekkür ederek yazıma başlıyorum. Evet sevgili okurlarım ilk yazımda sizlere sağlık açısında faydalı bir besin olan kirazdan bahsetmiştim. 


Bu yazımda ise çoğu insanın başının derdi olan topuk dikeni hastalığı ve bunun tedavisi hakkında yazmak istiyorum. Bir hastalık olan topuk dikeni, sık sık ayakta duran, aşırı kilolu ve çıplak ayakla taş ve beton zemininde yürüyen, dar ayakkabı giyen kişilerde görülebilen bir rahatsızlıktır. Günlük hayatta kişinin hareket kabiliyetini engelleyen topuk dikeni nasıl anlaşılır.



Topuk dikeni "kalkaneus Spurs" ayak Spurs ları ,veya osterofitler" olarakta bilinen topuk dikenleri, topuk kemiğine (kalkaneus) bağlı küçük kalsiyum birikintileridir, bu durumda attığınız her adımda acı ve batma hissi duyarsınız. Topuk dikenine ne iyi gelir ve tedavisi nedir. Topuktaki ağrıların 3-4 hafta sürebilir, silikon tabanlı topuk desteği de önerilebilir. Masaj, soğuk uygulama çoğu hastalar için iyidir. Topuk dikeni tedavisinde en iyi bitkiler sumak ve karanfil dur. 




Antiinflamatuar ve antioksidan etkileri söz konusu dur, vücutta biriken zehirli toksit maddeleri vücuttan atılır ve temizlerler Antiinflamatuar özeliği ise çeşitli hastalıklar nedeniyle oluşan ağrıların azaltılmasında da oldukça etkilidir. Topuk dikeni tedavi yöntemi ve malzemeler 8 litrelik hazır su, 1 kg. kırmızı renk veren tane sumak 1 çay bardağı dolusu kaya tuzu 1 tatlı kaşığı dolusu tane karanfil. 


Yapılışı; Tüm malzemeleri 8 litrelik hazır suya boşaltın, ağzını iyicene kapatın bir gün boyunca buzdolabında muhafaza edin, ertesi gün süzün suyunu bir leğene dökün iki ayaklarınız 45 dakkika boyunca oluşan suda dinlendirin.Bu uygulama 3 günde bir tekrarlarını 7 kez yapılacak . kısacası 21 gün sonra bu inatçı ağrılardan kurtulacaksınız. Hayırlı şifalar diliyorum. Muhteşem gün vesilesiyle, Babalar gününüz kutlu olsun, sağlıklı sıhhatli huzurlu uzun ömürler diliyorum. 



Fitoterapi bitkisel destek tedavisi uzmanı Fitoterapis Sinan Akbalık.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.