SAĞLıK Haber Girişi : 14 Mart 2022 08:13

Timur:Sağlık Çalışanlarımız Değerlerimizdir.

Timur:Sağlık Çalışanlarımız Değerlerimizdir.
D.BAKIR- Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur,’14 Mart Tıp Bayramı’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çeken Elif Hanım Yasemin Hanım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Timur,

, şu ifadelere yer verdi: ‘Kanuni Sultan Süleyman’ın "halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." sözüyle, veciz bir şekilde vurguladığı gibi sağlık, insanoğlunun sahip olduğu en değerli zenginliklerin başında gelmektedir.

Sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biridir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlık ve toplumun önemli hedeflerindendir.

 

 Bu nedenle devletler, vatandaşlarına sağlıklı yaşam imkânı sağlamayı, hızlı ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı en öncelikli alanlardan biri olarak görmektedir. Modern zamanın şartlarına uygun olarak dizayn edilmiş hastaneler, son teknolojiyi yansıtan tıbbi cihazlar, nitelikli personel ve insan odaklı hizmet anlayışıyla, bütüncül sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılmış olması, en çok da biz sağlık emekçilerini mutlu etmektedir.

 

Tabii ki, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasında bu tür tesislerin varlığı büyük önem taşısa da, Asıl başarıyı getiren ve övgüyü hak eden sağlık çalışanlarımızın özverili, sabırlı ve hoşgörüyle, gece gündüz demeden çalışarak görevlerini layıkıyla yerine getirme çabalarıdır.

 

Ancak, şu hususları, bu müstesna gün dolayısıyla tekrar dile getirmekte fayda var. Sağlık emekçilerimizin zorlu iş koşulları, hak edişlerini zamanında ve tam alamamaları, sık sık karşı karşıya kaldıkları fiziki ve sözlü saldırılar, hepimizi derinden yaralamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mesai mefhumu gözetmeksizin vazifelerini icra eden hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılarının artarak devamını dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.