GENEL Haber Girişi : 21 Nisan 2021 22:13

TARİHİ KONAK, HALKIMIZIN HİZMETİNE HAZIRLANIYOR.

TARİHİ KONAK, HALKIMIZIN HİZMETİNE HAZIRLANIYOR.
D.BAKIR/ 16. Yüzyılda yapılan, tarihin canlı tanığı İskenderpaşa konağında bulunan, Efsane İskenderpaşa Konağı Cafe ve Aile Çay Bahçesi, çok yakından, Diyarbakır halkına hizmet sunacak
Oldukça geniş bir yelpazede, birbirinden leziz yiyecek ve içecek çeşitlerinin sunulacağı Efsane İskenderpaşa Konağı Cafe ve Aile Çay Bahçesi, son derece uygun fiyatlarla hizmet verecek.



Zengin kahvaltı çeşitleri, vitamin bar, yöresel içeceklerle birlikte, işletmenin özel baristosunun hazırladığı tüm dünyadan değişik tatların yer aldığı kahve çeşitlerini, canlı müzik eşliğinde sunulacak.



Açık havada, kuş cıvıltıları arasında, nargile keyfinin yapılabileceği, şehrinden gürültüsünden uzak, doğa ile baş başa, her türlü damak tadına hitap edecek zengin menüsüyle Efsane İskenderpaşa konağı tarihi cafe ve sosyal tesislerinin hizmete girmesiyle, Diyarbakır son derece geniş bir yelpazede hizmet sunacak, harika bir sosyal tesise kavuşmuş olacak.




Oldukça geniş ve ferah ortamı, temiz havası ile, huzur içinde, sektörün deneyimli ve güler yüzlü ustalarının hazırlayıp sunacağı zengin çeşitlerin yer aldığı mekanda, tam bin beş yüz çeşit kahvenin, tadına doyulmaz zevki, misafirlerin beğenisine sunulacak.





Aileniz ve misafirlerinizle baş başa, nostaljik bir ortamda, adeta tarihe bir yolculuk yapar gibi, huzurlu bir ortamda, hizmet almak isteyenler, Efsane Cafe ve Sosyal Tesislerinde buluşacaklar.



Yılların deneyimine sahip işletmecisi ve personeli ile, son derece temiz, hijyenik bir ortamı, sosyal mesafeye uygun donanımı, girişe konan antesiptik ile, bulaşıcı pandemiye karşı gerekli tedbirlerin alındığı, her bakımdan en üst düzeyde hizmet sunacak olan Tarihi Efsane Cafe, adeta ikinci adresiniz olacak.



Tarihi çok eskilere dayanan, yaklaşık beş bin yıllık tarihi bazalt taşlarıyla, yaklaşık 550 yıl önce inşa edilmiş olan, tarihi İskenderpaşa Konağında, yaşı neredeyse sekiz yüze varan ağaçların altında brunch, kahve, çay ve nargile keyfinin yanı sıra, birbirinden leziz yemeklerin ve ızgaraların olduğu menüsüyle, benzersiz bir hizmet sizleri bekliyor.




Adeta tarihte bir yolculuk yaptıracak olan tesis, Diyarbakır’da Osmanlılar döneminde, kenti yönetenlerle, varlıklı ailelerin yaşadığı, geçmişi beş yüz elli yıl öncesine kadar dayanan tarihi konaklar, aslına uygun olarak yapılan restorasyon ile, turizmin gözde mekanlarından biri haline geldi.




Bunlardan birisi olan, tarihin canlı tanığı Su İlçemizde bulunan, aslına uygun olarak restore edilen, kırka yakın odası, geniş avluları, haremlik selamlık bölümleri, kütüphanesi ve müzesiyle, tarihte bir yolculuk yaptıracak olan İskenderpaşa Konağı, Bayramdan sonra, misafirlerini ağırlamaya başlayacak.




Açılışı, bayramdan hemen sonra yapılacak olan bu devasa işletme, istihdama ve kentimiz ekonomisine de katkı sağlayacak. Otuz kişinin çalışacağı işletmede, canlı müzik programı, işletmelerin özel toplantıları, toplu kahvaltı ve yemek davetleri, her türlü organizasyonlarda, profesyonel anlayışıyla, hizmet sunacak.




Çocuklar için oyun alanının da bulunduğu tesiste, usta ellerin özenle hazırladığı ızgaralar, zengin kahvaltı çeşitleri, her türlü soğuk ve sıcak içecekler, nargile, yemek çeşitleriyle, her kesime hizmet sunulacak.





HABER: YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.