Sporun ve sporcunun dostu Hayırsever İşadamı Veysi Avşar

Sevgili okurlarım;

Yeni bir yazımda daha sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşarken, bu yazımda başlıkta da dile getirdiğim üzere Diyarbakır’da spor diyince akla gelen sporun ve sporcunun dostu değerli bir insan olan işadamı kimliğiyle tanıdığımız Diyarbekirspor Kulübü Başkan Vekili ve basın sözcüsü Veysi Avşar  beyefendiden bahsedeceğim.
Diyarbakır’da gerek iş dünyasında gerek spor camiasında vefalı bir insan olarak bilinen ve yıllardır Diyarbakır spor camiasında spora ve sporcuya her türlü desteği veren Diyarbekirspor Kulübü Başkan Vekili ve basın sözcüsü Veysi Avşar’ı ne kadar anlatsam, ne satırlar yeter ne de sütunlar. Çünkü kendisi hem kentimiz, hem spor camiamız, hemde istihdam alanı için mükemmel ötesi bir insandır.

Sevgili okurlarım, ahde vefa çok önemlidir, yapılan iyilikler ve güzellikler asla unutulmaz ve biz Diyarbakırlılar olarak şehrimize ve halkımıza yapılan iyiliklere ve güzelliklere asla kayıtsız kalmayız. Bu yüzden ben yaptığım görüşmeler olsun gittiğim ziyaretler olsun Diyarbakır için mücadele eden insanlar hakkında hem görüşlerimi dile getiririm hemde onlar hakkında belirtilen görüşlere önemli bir derecede yer veririm. İşte Veysi Avşar’da Diyarbakır’da onbinlerin gönlünde taht kurmuş bir Diyarbakır sevdalısıdır. Kent için yaptığı mücadele saymakla bitmez. İşadamı kimliği ile binlerce eve ekmek girmesini sağlayan bir işadamı kimliği olan Veysi Avşar beyefendi spor alanında gösterdiği performans ile de kent genelinde gençleri spora sevdirerek büyük bir başarıya imza atmış bir kişiliktir.

Bildiğiniz üzere Veysi Avşar’ın kulüp başkan vekilliği ve basın sözcülüğünü yaptığı Diyarbekirspor büyük bir başarı grafiği sergileyerek 3. Lig’den 2. Lig’e yükselmeyi başarmıştı. Bu başarıda sayın Avşar’ın rolü büyüktür. Hayırseverliği kimliği nedeniyle bir çok kez ihtiyaç sahiplerine yardımlar konusunda kendisiyle bir çok kez bir araya geldik bu sebepten ben kendisini yakinen takip eden bir gazeteci olarak Diyarbekirspor için göstermiş olduğu üstün performansa bizzat şahidim.


Diyarbekirspor’un hiçbir maçını kaçırmayan, özellikle deplasman maçlarına iki eli kanda bile olsa giderek takımını sahiplenen, futbolcularla birebir ilgilenen bu spor ve gönül adamı Veysi Avşar Diyarbekirspor’un şampiyon olarak bir üst lige çıkmasında emeği çok büyüktür. Diyarbakır'da, sporun yaygınlaşması ve gençlerin sporla buluşması adına özel bir çaba sarf bu vefalı insan Sayın Avşar, yaptığı çalışmalar ile gençlerin teröre veya kötü işlere bulaşmasının da önüne geçmiş bir isimdir. Kendisine bu yüzden minnettarım.



Başta da yazmıştım ya sporun yanı sıra yaptığı istihdam çalışmaları ile binlerce insana iş kapısı aralayan bir insanı ne kadar anlatsam azdır. Veysi Avşar beyefendinin istihdam sağlaması sayesinde Diyarbakır’da binlerce insan evine ekmek götürebiliyor. Allah böylesi işadamlarımızı çoğaltsın ve makam mevkilerini yüceltsin. Çünkü böylesi insanlar kentimize, halkımıza, ülkemize sahip çıkabilirler. Ben kendisiyle yaptığım sohbetlerde yaptığı çalışmalar nedeniyle çok teşekkür ediyorum ve kendisini daha yüksek makamlarda görmek istediğimi anlatıyorum ancak o kadar mütevazi bir beyefendi ki “Sevgili Ağabeyim ben bunları Allah rızası için yapıyorum. Diyarbakır halkımız bir nebze de olsa rahatlasın diye mücadele ediyorum. Benim makamda mevkide gözüm yok” diyor.



Böylesi mütevazi insana ne diyebilirim ki Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Ama ben açık açık söylemek istiyorum, ben Diyarbakır için canla başla mücadele eden, kentin gerek istihdamı, gerekse sosyal aktiviteleri konusunda gecesini gündüzüne katarak üstün bir performans sergileyen sevgili Veysi Avşar beyefendiyi bir Milletvekili, bir belediye başkanı, bir bakan olarak görmek istiyorum. Bundan hiç şüphem yokki bu değerli insan kentin bir vekili, bir belediye başkanı yada bir bakanı olursa şehrimiz hiç görmediği hizmetleri görecektir. Çünkü kendisi Diyarbakır’ı, Diyarbakırlıyı en iyi anlayan insanların başında parmakla gösterilebilecek bir değerdir.

Rabbim böylesi insanları şehrimizden eksik etmesin. Yazıma son verirken Sayın Avşar’a bir kez daha teşekkür ediyorum.

Selam ve saygılarımla…
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.