Spor ve Sporcunun Dostu….

Sevgili okurlarım,

Yine bir köşe yazısında sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Diyarbakır’ın sevilen simalarını köşemde taşıyacağımı bir çok yazımda belirtmiştim.

Bu yazımda da yine bir gönül adamı Diyarbakır için her daim elini taşın altına koymuş ömrünü insanlığa adamış insanlık için faydalı ve yaptığı çalışmalar ile Diyarbakır halkının gönlünü kazanmış bir Diyarbakır insanı ve idarecisinden bahsetmek istiyorum.

Evet bu insan Diyarbakır’da spor alanında bir çok ilklere imza atmış ve yaklaşık 20 yıldan bu yana benimden yakinen tanıdığım Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Mehmet Demir’den başkası değil. Sayın Mehmet Demir’i köşemde yazmaktan onur duyuyorum. Kendisi çok  yardımseverdir, bir çok öğrenciye yardım ediyor okula gidebilmeleri için maddi manevi destek olduğunu çok iyi bilenlerdenim. Devamlı ziyaretine giderim yaptığı çalışmaları yakından takip ederim, kendisi işinin dışında personelleriyle de çok iyi geçinen müthiş bir idarecidir.

Personelleriyle bazen konuşurum Mehmet Demir bey nasıl bir insan ve idarecidir diye sorarım? Söyledikleri tek şey çok yardımsever, ahlaklı ve güzel bir müdürümüzdür hiçbir sıkıntımız yok kendisinden çok memnunuz. Bu söylemler açıkçası beni de çok mutlu ediyor.

Diyarbakır’da spora gençler çok önem verir ve spor severler, taraftarlar ve bir çok insan Mehmet Demir’i sevmektedirler.

Öyle kolay değil insanlık yapmak, herkese de kısmet olmuyor. İnsanlığı en güzelliğiyle ve layıkıyla yapan değerli  Diyarbakır İl Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Demir  beyefendi görev yaparak insanlığa en güzel vazifeyi yerine getiriyor. Çok güler yüzlü neşeli bir yapısı var yıllardır tanırım bilirim gerek mütevazilığı ile gerekse hürmetkarlığı ile kalplerde her zaman yerini göstermiştir.

Diyarbakır’da çok büyük çevreye sahip asil kişilikli saygınlığı ile hürmetkarlığı ile halkın gönlünde taht kuran humanist ruhlu bir müdürdür. Mehmet Müdür kapısına gelen kim olursa olsun partili siyasetçi herkesin uğrayacağı yani din, dil, ırk ayırımı asla yapmayan devamlı insan insandır der ve kapısı devamlı açıktır asla kapanmaz gelen misafirlere ikramını yapmadan da asla bırakmaz. Toplum arasında bir laf var yiğidi öldür ama hakkınıda ver, bizler ne yapsak böylesi güzel değerleri anlatsak bile azdır  hakkını veremeyiz, insan sevgisiyle merhametliği ile dürüstlüğü ile tanınır.

Kendiside her zaman şu sözleri söyler: Kim ne derse desin bizler hizmet için varız insanlık için varız bu kapı herkese açıktır, imkanlarımız doğrultusunda halkımıza sahip çıkmamız bir insanlık görevidir, çok güzel görevlere layık bir insandır.

İşte bu yüzden binlerce duacısı var bende kendisini çok iyi bilirim her zaman mazlumun yanında düşkünün yanında yer alır asla yanındaki personeli küçük görmez çok güzel bir uyum içerisinde personelleriyle çalışır. En sevdiğim ahlaklarından biri olan bir ahlakı var sabah erken işine gelir gelirkende personellerin selam verir  hallerini sorar  akşamda mesai bitimine kadar bekler güzel hizmetlere imza atar. İşte şehrimizde çoğalsın böyle güzel  Humanist  yardımsever işini ve insanları en çok seven sıra dışı güzel değerler. İyiki varsın değerli Mehmet Demir bey. İşte bu yüzden devamlı gururla haberlerini yaparım.

Bazen şunu söyler bu makamlar gelip geçer  kimseye bir makam kalmaz önemli olan bu makamlara layık olmaktır halkımıza hizmet etmektir kimseyi kırmamaktır insanlara faydalı olmaktır alalım bir dua bizlere en büyük servettir.

Değerli okuycularım böylesi güzel insanların daha güzel makamlarda olması Cenab-ı Allah’tan tek dileğimizdir.

Selam ve dua ile…

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.