GÜNDEM Haber Girişi : 25 Kasım 2020 23:12

‘SON YILLARDA, BİRÇOK ÜZÜCÜ HADİSE YAŞADIK’

‘SON YILLARDA, BİRÇOK ÜZÜCÜ HADİSE YAŞADIK’
D.BAKIR- Kayapınar Umut Ciğercisi İşletmecisi Mahmut Yıldız, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, özellikle son senelerde artan kadın cinayetlerine dikkat çekti.

 Mahmut Yıldız, duygu dolu mesajında şu görüşleri dile getirdi:

‘1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık sağlamak amacıyla ilan edilen ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün 20. Yıl dönümündeyiz.


Özellikle son dönemde kaba ve psikolojik şiddetin yanısıra, sonu ölümle biten bıçaklı, sopalı ve silahlı saldırıların arttığını üzüntüyle müşahede etmekteyiz. Kadının toplumda ikinci sınıf gibi görülerek, toplumsal rollerinin kısıtlanmaya çalışılması da, sosyal şiddet unsurlarının çeşitleridir.


Böylesi hayati önem arz eden bir konunun, daha ilkokul çağlarından itibaren çocuklarımıza anlatılması, kadına şiddetin ne kadar yanlış olduğunun altı çizilmelidir.


Bu duygu ve düşüncelerle, bir anne ve kadın olarak, bu yıl da buruk karşıladığımız ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla, özelde annelerimiz, genelde bütün kadınlarımızın şiddetten ve her türlü fena muameleden uzak kaldıkları bir dünya dileğiyle, bütün kadınlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.