GENEL Haber Girişi : 20 Mayıs 2022 10:08

SARSILMAZ BİR İNANÇLA, ZAFERE ULAŞTIK

SARSILMAZ BİR İNANÇLA, ZAFERE ULAŞTIK
D.BAKIR/ Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Günay Kozan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Millî Mücadele meşalesinin yakılışının 102. yılında ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Genç
YEDİ DÜVELE KARŞI OMUZ OMUZA VERİP SAVAŞTIK

‘19 Mayıs, yiğit ecdadımızın küffara karşı verdiği onur mücadelesinin diğer adıdır’ diyen Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Günay Kozan, şöyle devam etti:

‘Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Mayıs 1919’da Samsun’da tutuşturulan istiklâl meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Tarih sahnesinden silinmek ve yok edilmek istenen aziz milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek zafere ulaştırdığı İstiklâl Savaşı’nın, milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığımızın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

Cumhuriyetimiz, geride kalan yıllar içerisinde hep büyümüş ve ilerlemiş, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Aynı hedef ve idealler için bugün de millet olarak durup dinlenmeden çalışmaya devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs’ı anlamaları, özümsemeleri ve bağımsızlık ruhuna sıkı sıkıya bağlı kalmaları bu anlamı daha da pekiştirecektir. Yarınlarımızı inşa edecek gençlerimiz, sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en önemli hazinelerimizdir.

Gençlerimizin, vatanımızın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi el birliğiyle daha huzurlu ve müreffeh geleceğe ulaştıracaklarına samimiyetle inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor; tüm gençlerimizin ve vefakâr milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.