SİYASET Haber Girişi : 31 Aralık 2021 10:17

PARTİ KURAN HAMDÜSENA ACUN’A BÜYÜK DESTEK

PARTİ KURAN HAMDÜSENA ACUN’A BÜYÜK DESTEK
D.BAKIR/ 31 Mart 2019 yılında yapılan seçimlerde, Diyarbakır Bağımsız Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuş, siyasetçi, işadamı ve Diyarbakır sevdalısı Hamdusena Acun’un, parti kurma düşüncesi, sevenleri ve geniş halk kitleleri tarafından sevinçle karşıl
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilk kez bir ‘Kent partisi’ kuracak olan Hamdusena Acun’un bu girişimini kutlayan Diyarbakırlı vatandaşlar, memnuniyetlerini ifade ettiler. Birçok vatandaş, Hamdusena Acun’u hem dijital ortamda, hem de telefon ile arayarak tebrik ettiler ve ‘Hayırlı Olsun’ temennisinde bulundular.
TÜRKİYE SİYASETİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ
Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı Amid Diyarbekir, Diyarbakır Amed Sevdalıları Partisi (ADDAP) adlı bir siyasi parti kurduğunu ve Kent partisi olarak yola çıktıklarını belirten Acun, bu nedenle ülkemiz siyasetinde bir ilk olma özelliği taşıyan ADDAP’ın Kurucu Başkanı olarak, siyaset sahnesine, sorun değil, çözüm üretmek için girdiklerini kaydetti.
HEM KENTİMİZE, HEM KENTLİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN
 ADDAP Kurucu Genel Başkanı, iş adamı siyasetçi Hamdusena Acun, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Bugün itibarıyla, iki yıldır kurmayı hedeflediğim istediğim partinin, ilk adımını atıyorum. Bu kentin sevdalısı olarak kimine deli, kimine veliyiz, bütün Semavi Dinlere, her dile, her ideolojiye eşit mesafede, ideolojik olmayan, kentimizin ve kentlimizin hemen yanındayız.
Birinci hedefimiz kültürel, ekonomik ve sosyal bir parti olup, bu kente ve kentliye bugüne kadar yapılan haksızlıkları giderip yenilerinin yapılmasını engellemektir. Bu çerçevede özetleyeceğimiz bazı başlıklarla çalışmalara başladık. Tamamı ile bu kente ve kentliye değer katacak, marka değerini yükseltecek çalışmalarla kendi dinamikleri ile ekonomik, sosyal, kültürel anlamda büyümeyi hedefliyoruz.
İşsizlik sorununun kader olmadığını, geliştirilecek projelerle samimi ve içten çalışmalarla üreten bir kent olmamız hiçte zor değildir. Siyaset dilinin ötekileştiren, kutuplaştıran ve çatıştıran anlayışını red ederek, her düşünceye saygılı ve bu kentin yararına kente olan sevdamız ile herkesle muhabbet içinde sevgi ile kucaklaşmayı hedefliyoruz.
Başaramamak gibi bir kaygımız yok. Biliyorum ki çalışmalarımız ya bizi başarıya ulaştıracak ya da bu duygularla hareket edenler için başarıya ulaştıracak yolu açacaktır. İlk defa Türkiye siyasetinde bir kent partisi olarak çıkışımız, sahipsiz bırakılan bu kentin ve kentlinin haykırışıdır. Oy derdimiz yoktur. Atacak yalanımız, yapacak prezelerimiz de yoktur. Tek derdimiz bu kenti ve kentliyi hak ettiği zenginliğe ve güce ulaştırıp mağduriyetlerini giderip haksızlığa uğramasını engellemektir. Bu sebeple her gönüle dokunup her Amid, Diyarbakır, Diyarbekir, Amed sevdasına sahip yurttaş ile oy verdiği ya da üye olduğu partiye bakmadan kol kola, yürek yüreğe bu kent ve kentli için beraber mücadele etmek en büyük hedefimiz ve arzumuzdur.
Çok yakında tüzüğümüz, programımız ve kurumsal yapımızla örnek alınan çalışmalarımızla sahaya çıkacağız. Bu uğurda canımızla, kanımızla, alın teri ve beyin teri dökerek uğruna ölebileceğimiz kentimize ve kentlimize hizmet etmeye çalışacağız.
Dünyanın neresinde olursa olsun, kentimizin kurumsal kimliğinden mevsimlik tarım işçisine, işadamından memuruna, 1046 köyünden 17 ilçesine ulaşıp haksızlığa hukuksuzluğa, zulme ve iftiraya uğrayan her kesimine her türlü desteği sağlayacak alt yapıyı kuracağız. İster sanal dünyada ister reel yaşamda bu kente ve kentliye en ufak bir hakaret, iftira ve haksızlık yapanın, ötekileştirip dışlayanın hukuk önünde ceza alması için etkin bir mücadele vereceğiz. Bu kentten kazanıp yatırımlarını başka illere yapan iş adamlarını ikna edip, memleketlerine yatırım yapmalarını sağlayacağız.
ÜRETİME DÖNÜK YATIRIM
İlimizde üretime dönük yatırım yapılması için yurt içinden yurt dışından yatırımcı getireceğiz. Bütün semavi Dinler için kutsal olan, ideolojiler için özel olan ve tarihin ta kendisi olan bu Mukaddes kenti, bütün dünyaya tanıtacak çalışmalar yapacağız. Başta metropol kentler olmak üzere Dünya'da bu kentin tarihini kültürünü ve burada üretilen ürünleri tanıtacak ticari ve kültürel evleri kuracağız. Dünyanın her tarafında yaşayan bu kentin sevdalılarını bu kentin fahri kültür elçisi ve temsilcisi yapacağız. Yapacak çok işimiz var, tabiri caizse herkesin kuyuya taş attığı, çöp attığı bir dönemde biz kuyuya olta atacağız.
Ya faydalı bir şeyler bulup kente ve kentliye kazandıracağız, ya da kuyuyu bir pislikten kurtaracağız. Eğer siz de bizimle beraber olta atmak istiyorsanız, bizimle olmak istiyorsanız, öneri ve eleştirileriniz varsa lütfen kendinizi tanıtan bilgilerle mesaj atın. En kısa zamanda sizlerle tanışma dileğiyle’ şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.