GENEL Haber Girişi : 24 Kasım 2022 07:50

 ÖZEKİNCİ:‘BİZLERİ YETİŞTİREN HOCALARIMIZA MİNNETTARIZ’

 ÖZEKİNCİ:‘BİZLERİ YETİŞTİREN HOCALARIMIZA MİNNETTARIZ’
ANKARA- KAYED Genel Başkanı Murat ÖZEKİNCİ, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında, öğretmenlerin fedakârlık abidesi olduklarını belirtti.

Mesajında duygu yüklü ifadelere yer verenKAYED Genel Başkanı Murat ÖZEKİNCİ

 , ‘şunları söyledi:

‘En kutsal mesleklerden olan öğretmenlik, sevgi, ilgi, anlayış, özveri, sabır üzerine bina edilen ve hiç bir maddi kıyas kabul etmeyecek ölçüde ulvi niteliklere sahip olan kutsal bir meslektir. Bir insanı fikren, zihnen ve vicdanen geliştirerek onun hem kişisel manada anlamlı bir hayat sürmesine hem de topluma faydalı bir fert olarak kazandırılmasına vesile olmanın kıymeti tarifsizdir. Yaşamda gördüğümüz nice güzelliğin ardındaki gizli kahramanlar, öğretmenlerimizdir.

Öte yandan öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek bilimi rehber edinen, çağı takip eden, eleştirel ve üretken düşünme yetisi gelişmiş, aklını ve duygularını özgür iradesiyle yönetebilen, öz güveni yüksek, sorumluluklarının idrakinde, üretken, sanata duyarlı, hayata sevgi ve saygı ekseninde bakan, adil ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmesi de, eğitimcilerimizin asli görevlerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temennisiyle, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.’

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.