GENEL Haber Girişi : 21 Mayıs 2022 01:12

OSB Başkanı Fidan’dan iş insanlarına çağrı!

OSB Başkanı Fidan’dan iş insanlarına çağrı!
İkinci kez Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı görevine seçilen iş insanı Mustafa Fidan, iş insanlarına yatırım çağrısında bulundu. Diyarbakır’da 1 milyona yakın genç nüfusunun olduğunu vurgulayan Fidan, “Gelin, üreten Diyarbakır’da

Geçtiğimiz 14 Mayıs’ta yapılan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) seçimlerinde oyların çoğunluğunu alarak yeniden DOSB Yönetim Kurulu Başkanı görevine seçilen Mustafa Fidan, iş insanlarına Diyarbakır’da yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. Sur Ajans’ta yer alan habere göre DOSB yönetiminde yol aldıkları süre boyunca “Kazanan Diyarbakır ve Sanayicilerdir” söylemlerini dile getirdiklerini hatırlatan Fidan, “Yine söylüyorum kazanan Diyarbakır oldu” sözleriyle önceki süreçlerde söylediği söylemlerini bir kez daha yineledi. Fidan, seçim sonrası yaptığı ilk değerlendirmesini şu sözlerle sürdürdü, “Seçime giren herkes seçimi kazanmak için girer. Biz daha yüksek bir sonuçla kazanacağımızı bekliyorduk ama bu da kötü bir sonuç değil. Sanayicilerimize bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

 “İLK İŞİMİZ; DOSB YİK, YATIRIM VE İSTİHDAM OLACAK”

14 Mayıs’ta yapılan seçimli Olağan Genel Kurulu öncesi Mavi Liste olarak DOSB yönetimine gelmeleri halinde kamuoyuna sundukları projelere dair konuşan Fidan, öncelikli olarak gündemlerine alacakları faaliyetlere şöyle sıraladı, “Yola çıkarken yapacağımızı söylediğimiz faaliyetleri sonuçlandırmak için girişimlerimizi yavaş yavaş başlatacağız ve bunların tümünü de kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim birinci önceliğimiz hemen Diyarbakır Organize Bölgesi’nin bünyesinde Yüksek İstişare Kurulu’nu (DOSB YİK) kurmak, istihdam ve yatırımı artırmak. Bu ilk işimiz olacak. Kurumlarla ve STK’larla işbirliği halinde çalışacağız.”

“DİYARBAKIR’DA 1 MİLYONA YAKIN GENÇ NÜFUSUMUZ VAR’

Gündem maddeleri arasına istihdamı aldıklarının altını çizen Fidan, “Tek derdimiz gençlerimizin istihdamını artırmak. Biliyorsunuz yaklaşık 1 milyona yakın genç nüfusumuz var” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü, “İstihdamı artırmak için de yatırımı artırmamız lazım. Yatırımcıları Diyarbakır’a çağırıyorum. Gelin, üreten Diyarbakır’da yatırım yapın. İlk taşı siz vurun biz de sizin için elimizden geleni yapalım. Hep beraber çalışıp bu memlekete hizmet edelim.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.