SAĞLıK Haber Girişi : 22 Aralık 2020 22:34

OMAR:CANSİPERANE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNETTARIZ

OMAR:CANSİPERANE ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNETTARIZ
D.BAKIR- Ülkemiz genelinde vazifelerini fedakârca yapan Sağlık çalışanlarına, destek, her geçen gün büyüyor. Görevlerini mesai kavramı gözetmeksizin yapan sağlık çalışanlarını, takdir ettiklerini belirten hak ettiklerini belirten Diyarbakırlı hayırsever


Açıklamalarda bulunan Ulucak Yapı İnşaat Temizlik Otomotiv Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Omar, şunları söyledi:


HEPİMİZE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

‘Bütün dünyayı etkisi alan, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bulaşıcı pandemi (KOVİD 19) dolayısıyla, bütün insanlık alemi, çok zorlu bir dönemeçten geçiyor


Bu zorlu süreçte, vazifelerini cansiperane bir şekilde icra eden, tüm sağlık çalışanlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. Elbette ki, neredeyse bir yıla yakın bir zamandan bu yana, seferberlik ruhuyla çalışmalarına devam ediyorlar. Ancak, burada bizlere düşen görevler de var. Öncelikle, tünelin sonu görünene dek, tedbirleri elden bırakmamalıyız. Maalesef toplumda sorumsuz davranan kişilere, bugün bile rastlamak mümkün. Oysa bu kişiler unutmamalı ki, en küçük bir ihmal bile, her an hepimizin ailesinden birilerini kaybetmemize sebep olabilir. Dolayısıyla, her şart ve koşulda, hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.


Ayrıca, maske, sosyal mesafeye ve temizlik hususunda, olabildiğince hassas davranarak, hem kendimiz, hem de sevdiklerimizin sağlığını olabildiğince tehlikelerden uzak tutabiliriz’.


YASAKLARA RİAYET EDELİM

Diyarbakır ve ülkemiz genelinde, bulaşıcı pandemi salgınında, artışların giderek arttığına ve katlandığına dikkati çeken Ulucak Yapı İnşaat Temizlik Otomotiv Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Omar, şöyle devam etti:


‘Dünya genelinde aldığımız haberler, iç açıcı değil. Tam tersine tehlikenin giderek daha vahim bir hale geldiğini görmekteyiz.

Son yaşanan gelişmeler, İngiltere’den dünyaya yayılarak, Amerika Birleşik Devletleri ile, Avrupa’nın birçok ülkesinde görülen ve orijinal versiyonundan yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olan pandemi (KOVİD 19) virüsünün mutasyonu, esasında ne kadar dikkatli ve hassas olmamız gerektiğini, bir kez daha gözler önüne sermiş durumda. Hayati bir viraja girmiş durumdayız.


Bu durum gösteriyor ki, tedbirleri gevşettiğimiz ve gerekli hassasiyeti göstermediğimiz takdirde, hepimizin hayatı her an tehlikeye girebilir.


Gerçekten korkunç bir durumla karşı karşıyayız. İnsanlık tarihinin en zor sürecini yaşıyoruz. Fiziki mesafe, maske ve temizlik, sadece kendimiz değil, bütün toplumun sağlığı açısından elzem hale geldi. Dikkatsizlik ve özensizlik nedeniyle, başka insanların da vebalini alıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre, özellikle son günlerde aile içi bulaşmaların artış gösterdiğini görüyoruz. Yine on beş günün verilerini incelediğimizde, her gün yirmi binin üzerinde insanımıza virüsün bulaştığını müşahede ediyoruz. Dolayısıyla, toplum olarak bütün herkese, son derece önemli görevler düşmekte’.


DEVLET BÜYÜKLERİMİZ, TAKDİRE ŞAYAN BİR ÇABA GÖSTERİYOR

Bulaşıcı pandeminin ilk olarak ülkemizde görülmesiyle beraber, devletimizin tüm birimlerinin, koordineli ve uyumlu bir şekilde çalışma başlatarak ve adeta kırmızı alarm ilan edildiğini belirten Diyarbakırlı iş adamı Mesut Omar, şöyle devam etti:


‘Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, devletimizin tüm birimleri, vatandaşlarımızın sağlığını koruma noktasında, takdire şayan bir çalışmanın startını verdiler.


İlimizde ise başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere, D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan Tekin, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Asena, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Özkul, Diş Hastanesi Başhekim Bülent İnceoğlu, İlimizde görev yapan tüm doktor, hemşire, hasta bakıcı ve sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Bu kapsamda, yüreğini ortaya koyarak gayret gösteren tüm sağlık neferlerimiz, iyi ki varsınız.


Allah, hepsinden razı olsun ve başta aziz vatanımız olmak üzere, bütün insanlık alemini, asrın bu bulaşıcı ve öldürücü hastalığından kurtararak, eski günlerimize dönmemizi nasip eylesin’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.