NEDEN KANAL İSTANBUL

Bazılarının; ’’Çılgın Proje’’ olarak adlandırdığı Karadeniz’le Marmara denizini İstanbul’un Avrupa yakasında bağlayacak kanal, büyük gemilerin geçişine izin verecek şekilde yapılacak. Bugün bazı ülkeler ihracat ve ithalat yaparken daha ekonomik ve stratejik üstünlüğü ele geçirmek için alternatif yollar, demiryolları ve kanallar yapmaktadırlar. Stratejik ve ekonomik üstünlük sağlamak için yapılan kanallara bir bakalım. Mısır 2. Süveyş kanalını bitirdi. Hizmete soktu. Ayrıca eski Süveyş kanalını da genişletip büyüttü.

Her yıl milyarlarca dolar para kazanıyor. Panama 1.kanalla yetinmedi, 2.kanalın yapımına başladı. İsrail Eylat-aşdot kanalına başladı. İsrail BAE ile beraber Süveyş kanalına alternatif olarak demiryolu döşüyor. İran Hazardan Basra’ya kanal yapıyor. Ruslar, Kuma-Manych kanalına başladı. Çin, Nikaragua üzerinden kanal açmaya başladı. Dünya üzerinde 7 kanalın yapımı devam ediyor, kimse karşı çıkmıyor. Biz yapacak olunca, Çevre söz konusu olur, Ekoloji bozulur, deprem riski olur, Ülkeyi bölünecek olur diye CHP ortalığı ayağa kaldırıyor. İstanbul Boğazının gemi yoğunluğu Süveyş Kanalı’nın 3 katı. Mısır Süveyş Kanalından yılda yaklaşık 12 milyar dolar para kazanıyor. 

Türkiye ise İstanbul Boğazından tek kuruş para alamıyor. İspanya,Cebelitarık boğazından yıllık 9milyar dolar Panama, panama Kanalından yıllık 6milyar dolar Mısır, Süveyş Kanalından yıllık 12milyar dolar gelir elde ediyor Türkiye ise dünyada 2 boğaza sahip olup geçişlerin BEDAVA olduğu TEK ÜLKE Çünkü Türkiye 1936 yılında imzalanan Montro Boğazlar sözleşmesine göre, Boğazlardan geçen Hiç bir yabancı gemiyi durduramaz, denetleyemez, bir kuruş dahi para alamaz. 

Şaka gibi zannediyorsunuz değil mi? Ama ne yazık ki gerçek. İşte Kanal İstanbul demek ; Türkiye tarihinin en büyük projesi demek, Lozan'ın zincirlerinin kırılması demek, Türkiye'nin boğazlarda denetimi yeniden sağlaması, Bağımsızlığını ilan etmesi demek.. Eğer Türkiye Kanal İstanbul’u yaparsa bütün yabancı yük, savaş, petrol gemilerini Kanal İstanbul’dan geçirecek hem denetleyecek hemde milyarlarca dolar para kazanacak. 

Bu yüzden İngilterelozanda verdiğiniz sözler var diye karşı çıkıyor.Amerikan ve AB medyası Türkiye bu projeden vazgeçmelidir diye manşet atıyor. İçimizdeki özde değil sözde vatanseverlerde batının söylemlerine çanak tutuyorlar. Günün sözü: Beyinlerini para ile satanlar, masraflarını geri almak için hainlik yapmaktan utanmazlar. Esen kalın. Facebook: mehmetçet21 Twitter: mehmetçet21 Mehmetcet21.blogspot.com
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.