MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Bugün saat 10 itibariyle internet bağlantımız kesildi. Modemi açıp, kapattık.Fişlerimizi tekrar kontrol ettik ancak bağlantının bizimle alakalı olmayabileceğini düşündük. Çünkü saat 10 a kadar olan sürede işlem yapabiliyorduk.Niye bu kadar önemli olduğuna gelince burası bir eczane ve ilaç vermek için, reçete girmek için, hastaya bilgi vermek için internet bağlantısının olması gerek.

Komşularımızdan bilgi almak istedik ancak onların da bağlantılarının olmadığını öğrendik. Hizmet sunucumuzun 0850 li telefonunu aradık, bizi 05………..….. a yönlendirdi. Anılan no yu aradık, telesekreter abone no yu tuşlamamızı söyledi, denileni yaptık ve ………. müziğiyle birlikte ….beklediğiniz için teşekkür ederiz cümlesini belki yüzlerce defa dinledik. Birkaç kez daha denedik gene aynı sonuçla karşılaştık.

Uzunca bir süre bekledik, hastalarımızla dertleştik ve onlara hizmet veremeden yolculadık.

Halen kimseye ulaşabilmiş değiliz. İnternet yok. Daha kötüsü muhatap yok…

Şikayet etmemiz lazım belki ama nereye, kimi, kime şikayet edeceğimizi şaşırdık. Herkes işini resmi kurallar üzerinden yapıyor, elektrik idaresi, su idaresi, özel hastane, teşhis merkezleri, gaz, internet, asfalt, sigorta, hgs, ogs, taşıt muayene, aklınıza ne geliyorsa herkes vatandaşın üstüne çullanmış, adeta emiyor kanını.

Devletin müdahale etme şansı ya yok ya da kısıtlı, nasıl olsun ki, bu hizmetleri özelleştiren veya bu sermayedarlara bu fiyatları uygun gören sistemin kendisi zaten.

Herhangi bir şirketin, bankanın, telekümunikasyonun  müşteri hizmetlerine bağlantı yapabilmek ne mümkün. Herkes kendi reklam sloganlarını , müziğini defalarca dinletiyor.

Mesela gecenin bir yarısı adı geçenlerden birine telefon açın, müşteri temsilcilerimiz başka müşterilerle ilgileniyor, beklediğiniz için teşekkür ederiz  anonsuyla defalarca reklam sloganı ve müziği dinlersiniz. Gecenin o saatine hangi temsilci hangi müşteriyle ilgileniyor belli değil…

Hele bir de sözleşmeyi sonlandırmak isterseniz, ilişkiyi bitirmek isterseniz aynı nişanı bozmak isteyen sevgililer gibi ne size cevap verirler ne sizden vazgeçerler, sözleşme gereği taahhüdün bittiği günün saat 24 ünden yarım saat önce taahhüdü bitirmek isteseniz erken bitirmenin bedelini ödersiniz, bekleyip saat 24 ü geçsin, taahhüdümün süresi bitti deyip mesela saat 01.00 de bitirseniz, taahhüt süresini aştığınız için sözleşme gereği bir aylık kullanım bedelini almadan ilişkiyi sonlandırmıyorlar tabi sözleşme gereği…Onlara bu hakkı kim veriyor, bizim sistemimiz, yetkililerimiz, devletimiz…

Kimi kime şikayet edelim diyorsanız bence oturun oturduğunuz yerde, her şey sözleşme şartlarına uygun yürüyor ve siz baştan imzalamakla ya da kabul etmekle boyunduruğa girmişsiniz.

Kabul edin, sabredin, şükredin ve hayatın keyfini çıkarmaya bakın…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.