MURAT AKDAŞLI KARDEŞİMİZ ve LİVANELI

Diyarbakırlı İş Adamı Mehmet Sait Geçkil, geçtiğimiz günlerde ‘Murat Akdaşlı ile ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’ yaşanan ve kamuoyunda yankı uyandıran konu ile ilgili açıklamalarda bulundu


Zülfü Livaneli’nin hangi niyetle Murat Akdaşlı’ya yardımcı olmak istediğini anlayamadıklarını belirten Mehmet Sait Geçkil, duygularını şöyle dile getirdi:


‘Bilindiği üzere Murat Akdaşlı kardeşimiz, inşaat işçisi olarak hayatını idame etmeye çalışmakta. İnşaatta çalışırken Kürtçe stran okur, kendi kendine. Sesi güzel mi güzel. Güçlü bir gırtlak ve dilinden dökülen dizeler. Yıllardır böyle bir sesi duymadım. Hakikaten bu sese bayıldık. Benim gibi bütün dinleyenler hayran kaldılar Murat kardeşimize.


Ancak Sayın Zülfi Livaneli, uzun bir süredir gündemden uzak kalmış olmalı ki, durup dururken bu kardeşimize ulaşmış ve beraber sahne alma teklifini yapmış.


Murat Akdaşlı da, bu teklife teşekkür ederek, ‘ben halimden memnunun, huzurluyum köyümdeyim. Böyle bir şeye ihtiyacım yok’ diyerek kapıyı Livaneli ye sertçe kapatmış.


Şunu belirtmek isterim ki, Murat kardeşimizi yürekten kutlamak gerekir.


Sayın Livaneli kendisini 1950 60’lı yıllarda zannetti. Kürt halkı artık bilinçlendi. Ama yaşaya yaşaya.


Sayın Livaneli, edebiyat ve müzikteki kariyerini yeterli görmemiş olacak ki, gitti bir dönem siyasete girdi, milletvekili oldu. Adaptasyon sorununu yaşadı ve biraz gözden düştü.


Sonra Diyarbakır’daki mitingde yine milletvekili olabilmek için Kürtler’in duygularına şöyle çalım atıyordu:


”Faqiyê Teyran lar merhaba, Ahmedê Xanêler merhaba, Melayé Cizîriler merhaba."


Ama orda da umduğunu bulamadı ve kapı yüzüne sert kapandı.


Sayın Livaneli, Kürtler üzerinden şöhretinize şöhret katmayı ve fırsatçılık yapmayı bırakın lütfen.


Biz Kürtlerde şöyle bir söz vardır: "Ağır taş yerinde iyidir"


Evet sayın Livaneli siz edebi yönünüzle kalın. O size yeterli. Aç gözlülüğü bırakın artık’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.