GÜNDEM Haber Girişi : 14 Mayıs 2022 14:14

Muhtar Dilek Demir’den Engelliler Haftası Mesajı

Muhtar Dilek Demir’den Engelliler Haftası Mesajı
Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahalle Muhtarı Dilek Demir, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.


 Muhtar Dilek Demir, engelli vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirterek, "Engelleri birlikte aşıyoruz" dedi.


Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahalle Muhtarı Dilek Demir, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Muradiye Mahalleyi Muhtarlığı olarak engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulma amacıyla gece gündüz çalıştığını, bu kapsamda hiçbir zaman sorumluluktan kaçınmadığını kaydeden Muhtar Dilek Demir, “Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak anılmaktadır.

Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır.

Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımıza sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’nda daha da artması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

TÜM SAMİMİYETİMLE YANINIZDAYIM

Engelli bireylerin her daim yanında olduklarını bundan sonrada yanlarında olacaklarını da sözlerine ekleyen Muhtar Demir, “Kendi yaşam koşullarımızı engelli vatandaşlarımıza da sağlamamız gerekiyor. Toplumda da yöneticilerde de bu konuda bilinç artarak devam ediyor.  yöneticilik hayatımda bu süreç hep olumlu yönde ilerledi. Hem yasalar olumlu yönde gelişiyor hem de bilinç gelişiyor. Bu konuda belediyelerimizi de yarıştırarak engellilerimizin erişilebilirliğini geliştirebiliriz. 


Bu konuda hep birlikte pes etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engelsiz bir dünya oluşturma yolunda engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini sağlayacak tüm çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulayarak asıl engelin elde, kolda, gözde değil kalplerde ve vicdanlarda olduğunu belirtmek isteriz.

 

Bu anlayışla tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye davet ediyor, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum. 


Engelli kardeşlerimizin geleceğe güvenle bakan bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmesi toplumun tüm kesimlerinin duyarlı yaklaşımıyla mümkündür. Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha çok varlık göstermeleri şüphesiz toplumsal yapımızı daha da güçlendirecektir. Zaten millet olarak sahip olduğumuz kültür ve değer yargılarımızda bizlere sorunlarımızı kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu içerisinde çözmeyi öğütlemektedir" diye konuştu.

ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.