KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 05 Mayıs 2022 22:32

KUTLU FETİH, COŞKUYLA KUTLANACAK

KUTLU FETİH, COŞKUYLA KUTLANACAK
D.BAKIR/ Diyarbakır’ın fethinin 1383. Yılı, düzenlenecek bir dizi etkinlikle, coşkuyla kutlanacak.

Anadolu Gençlik Derneği, oldukça geniş kapsamlı ‘Diyarbakır’ın Fethi Programı’nı düzenleyecek.

Mekke ve Medine’den sonra, 5. Haremi Şerif ünvanına sahip, Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır’ın Fethi, 1383. Yılı münasebetiyle, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Diyarbakır’da AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katılımıyla, 7 Mayıs Cumartesi günü, coşkulu bir kutlama programı organize edilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından yoğun bir katılımla gerçekleşecek olan ve pandemi döneminin ardından tekrar yüz yüze düzenlenen program, saat 16.30’da Ulu Camiden Hz. Süleyman Camisine doğru yapılacak Fetih Yürüyüşü ile başlayacak.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ DÜZENLENECEK

Yürüyüşün ardından Fatih Paşa (Kurşunlu) Cami Meydanında AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katılımıyla Fetih Programı düzenlenecek.

Ayrıca programda, ‘Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma’ birincisi Ahmet Ebul Kasımi ve Türkiye Kur’an-ı Kerim okuma ikincisi Dr. Rıfat Ablay tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilecek.

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, bütün vatandaşları, programa davet ederek şunları söyledi:

“İslam Coğrafyamızın önemli şehirlerinden, Peygamberler ve Sahabeler Şehri, Semavi Dinlerin buluşması noktası Diyarbakır’ın Fethi’nin 1383.. Yılı münasebetiyle bir araya geleceğiz.



Bulaşıcı pandemi sebebiyle bir süredir yüz yüze düzenleyemediğimiz Diyarbakır’ın Fethi programını bu sene güzide şehrimiz Diyarbakır’da, kucaklaşarak, oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirip, aynı zamanda hasret gidereceğiz. Bu vesileyle, kutlu fethin manasını ve mahiyetini de daha iyi anlamaya gayret edeceğiz. 7 Mayıs Cumartesi günü düzenleyeceğimiz programımıza bütün vatandaşlarımız davetlidir’.

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, ayrıca sosyal medya paylaşımında “Bütün ırkçılık planlarına karşı 7 Mayıs’ta Diyarbakır’ın Fethi programındayız” ifadelerine yer verdi.

HABER: YILMAZ ACU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.