GENEL Haber Girişi : 29 Ekim 2022 13:17

KORKMAZ:BUGÜN HEPİMİZİN GURUR GÜNÜ

KORKMAZ:BUGÜN HEPİMİZİN GURUR GÜNÜ
D.BAKIR/ Adalet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ayhan Korkmaz , yayınladığı mesajda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.



‘Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıldönümü dolayısıyla, millet olarak büyük bir coşku, mutluluk ve gurur duyduklarını belirten

 

Adalet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ayhan Korkmaz, mesajında şunları söyledi:

‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Milli Mücadelemiz’i başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihide de ‘Milletimizin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, topyekün mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran ve aynı zamanda bizlere bırakılmış en önemli mirastır.

Cumhuriyet, aynı zamanda şanlı ecdadımızın her türlü olanaksızlığa rağmen, hürriyet ve istiklal ve Vatan Aşkıyla yanıp tutuştuğu ve bu uğurda, İman ve Azim’le giriştiği kutlu bir kahramanlığın ardından elde edilmiş zaferin sonucudur.

Bu duygularla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıldönümünü bir kez daha en halisane duygularımla kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle yad ediyoruz’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.