GENEL Haber Girişi : 31 Mayıs 2022 23:28

KADAYIFÇI SITKI USTA VE PAÇACI FAZIL USTAYA, ANLAMLI ÖDÜL

KADAYIFÇI SITKI USTA VE PAÇACI FAZIL USTAYA, ANLAMLI ÖDÜL
Tatlı sektörünün öncü kuruluşu olan ve ünü ülke sınırlarını aşarak, Avrupa ve dünyaya yayılan Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta’ya bir ödül de, Dicle Üniversitesi’nden geldi. Diyarbakır’ın bağrından çıkan, Tasavvuf şairi ve edebiyatçı, Sezai Karakoç’u anma etki

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin, Merkez Sur İlçesinde tarihi bir mekânda düzenlediği Sezai Karakoç sempozyumu, oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık elli farklı ilden katılımcı, 60 üniversitenin rektörü, muhtelif siyasi partilerin yöneticileri, meslek gruplarına mensup yöneticiler, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, kalabalık bir davetli topluluğu ile, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının katıldığı oldukça geniş katılımlı ödül töreni, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Programda birçok katılımcıya, desteklerinden dolayı ödül takdim edildi. Programa katkı sunanlardan biri de Diyarbakır'ın bağrından çıkarak, tatlı sektöründe marka yüzü olan, Diyarbakır ve Ankara Çukurambar’da yıllardan beri sekiz farklı şubesiyle hizmet sunan, Kadayıfçı Sıtkı Usta oldu.



Yarım asrı aşkın bir süredir, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan, istihdama katkı sunan, dünyanın birçok ülkesinden devlet adamları, sanatçı, gazeteci, fikir ve bilim insanlarının lezzetli ürünlerini tatmak için mutlaka uğradığı veya sipariş verdiği Kadayıfçı Sıtkı usta, ülkemizin gurur kaynağı olmuş firmalardan biri. Sıtkı usta ailesi adına ödülü Sıtkı Altunbay'ın oğlu Mehmet Altunbay, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk'in elinden aldı.


MEHMET ALTUNBAY: KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mehmet Altunbay, ödül için herkese teşekkür ederken, Diyarbakır’ın Mukaddes bir kenti olduğunu, bu kentin sinesinde birçok Cami, Kilise, İbadethane ve Peygamber naaşları olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: ‘Bağrından birçok Tasavvuf şairi, Mütefekkir, düşünür, yazar, şair, Hattat, fikir ve bilim insanları çıkaran Diyarbakır’ın birbirinden değerli şahsiyetlerini anlama ve gelecek kuşaklara anlatabilme noktasında, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, Sıtkı Usta ailesi olarak, katkı sunmaya devam edeceğiz’.

 

MUSTAFA ONUR: 'PLAKETİ, DİYARBAKIR HALKINA ARMAĞAN EDYORUM'

Ayrıca, meşhur paçacı Fazıl ustaya da, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç tarafından plaket takdim edildi. Kurum adına plaketi alan Fazıl ustanın oğlu Mustafa Onur, duygularını şöyle dile getirdi: ‘Diyarbakır, Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif Unvanına sahip, Mukaddes bir kent. Köklü geçmişinin yaklaşık on bin yıl öncesine dayanan, adeta insanlık tarihin yazıldığı Mübarek kentimiz, mutfak kültürü, medeniyetlerin buluşma noktası olduğu kadar, yetiştirdiği kıymetli şahsiyetlerle de ünlü Bizler de firma olarak, hizmete girdiğimiz ilk günden bu yana, bu tür etkinliklere olabildiğince destek olmaya çalıştık. Bundan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte de, olanaklarımız dahilinde, böylesi anlamlı etkinliklere destek olacağız. Sempozyumu düzenleyen ve emeği geçen herkese, Paçacı Fazıl usta olarak teşekkür ediyoruz’.


ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.