GENEL Haber Girişi : 26 Mart 2021 22:31

İzol derneği başkanı İrfan Akba güven tazeledi

İzol derneği başkanı İrfan Akba güven tazeledi
Diyarbakır İzol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin olağan kongresi gerçekleştirildi. Yüksek katılımın olduğu kongrede İrfan Akba güven tazeleyerek yeniden başkanlığa getirildi.
İzollular Derneği’nde yapılan ve tek liste ile girilen kongrede tüm delegelerin oyunu alan İrfan Akba yeniden başkanlığa seçildi. Delegelere teşekkür eden Akba, her zamanki gibi İzol Aşireti olarak birlik ve beraberliği koruyacaklarını  söyledi.



Yaptıkları çalışmalardan dolayı yeniden başkan olması konusunda akrabaları tarafından öne sürüldüğünü belirten Başkan Akba, “Akrabalarımız teveccüh gösterdiler, yaptığımız başarılı çalışmalardan dolayı kendilerinin ısrarından dolayı tek liste halinde kongreye gittik ve tekrar ikinci dönem başkanlığı tarafıma verildi. Yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildim” dedi.



3 MİLYON’DAN FAZLA İZOL AŞİRETİ MENSUBU VAR

Derneklerinin amaçlarının fakir ve yoksul öğrencilere burs vermek ve bölgede yaşanan kan davalarını bitirmek olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Akba, “Diyarbakır İzol Derneği’nin amacı fakir ve yoksul öğrencilerimize burs vermek ve aşiretler arasındaki bütün Diyarbakır ve bölgedeki kan davalarını bitirmektir bizim asıl hedefimiz. Şuanda Diyarbakır’da bulunan bütün akrabalarımız ile beraber birlik ve beraberlik içerisinde bu faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Türkiye’de yaklaşık 14 vilayette 3 milyondan fazla insan İzol Aşiretine mensuptur. Çeşitli illerde derneklerimiz mevcuttur. Amacımız federasyon ve konfederasyon şeklinde ilerleyip büyümektir” diye konuştu.



BAŞKAN AKBA: KAPIMIZ HER KESİME AÇIKTIR

Kapılarının her kesime ardına kadar açık olduğunu da belirten Başkan Akba, “Dili, dini, ırkı ne olursa olsun her kesime kapımız açıktır, insan olması yeterlidir. Bizde düşünce fark etmiyor. İzol derneği içerisinde AK Partiliside vardır, CHP’lisi de vardır, HDP’lisi de vardır ancak iş derneğe gelince bizim için birlik, beraberlik ve bütünlük her zaman siyasetten öndedir. Ancak her kes sandık başına gittiği zaman fikiri ve düşüncesine istinaden oyunu kullansın istiyoruz. Ancak bunu da belirtmek istiyorum, bizim Karacadağ bölgemizde hiçbir zaman hiçbir siyasi parti temsil hakkı verilmedi. Şimdi akrabalık farklı bir şey bizim için her zaman akrabalık siyasetten öndedir. Bir akrabamız A Partisinde olduğu zaman emin olun ki oyların büyük bir bölümü o partiye gidecektir” dedi.



DERNEK OLARAK KADINA ŞİDDETE KESİNLİKLE KARŞIYIZ

Kadın her şeydir diyen ve kadına karşı şiddete dernek olarak karşı olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Akba, “Kadına şiddete dernek olarak kesinlikle ve kesinlikle karşıyız. Kadın annedir, kadın her şeydir. Cennet kadınların ayakları altındadır demiş Peygamber efendimiz. Biz asla kadına şiddeti istemiyoruz ve dernek olarak kınıyoruz” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

İrfan Akba, Abdurrahman Çiçek, Süleyman Ergin, İbrahim Halil Karahanlı, Haydar Gezen, Berdan Acun, Bozan Çakır, Celal Karadağ, Celal Kerpiç, Metin Bingöl, Mehmet Güney, Abdurrahman Gezen, Mahmut Atan, Ercan Çiçek
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.