GENEL Haber Girişi : 26 Kasım 2022 23:25

İYİ Parti'nin bugün Silvan İlçesinin 2. Olağan, Bismil İlçesinin de 1. Olağan İlçe kongresi yapıldı.

İYİ Parti'nin bugün Silvan İlçesinin 2. Olağan, Bismil İlçesinin de 1. Olağan İlçe kongresi yapıldı.
Her iki ilçenin kongreleri de coşkulu ve büyük bir kalabalık ortamında yapıldı. Kongrelerde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal marşı okundu. Kongreler de İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in mesajı okundu. Ardından İl B
İl Başkanı Vejdin ENSARİOĞLU konuşmasında "Dün Devletimize hakim olan liyakatsiz bir yönetiminin örneğini daha gördük. Kurumlar arası koordinasyonsuzluk mu dersiniz, liyakatsizlik mi dersiniz ne ararsanız var. ÖSYM kurumu YKS sınav tarihini açıkladı, herhalde yukarılardan iyi bir azar yediler ki ikiletmeden YKS takvimini değiştirdiler.



Yazık ettiniz bu ülkeye, gençlerimizin yakalarından elinizi çekin artık. Bırakın gidin yeter, liyakatsizliğinizle ülkeyi uçuruma götürüyorsunuz, bu ülkeye sizden çok daha iyi yönetecek liyakatli, alanında başarılı insanlarımız var ve önlerini açın. Biz geldiğimizde fikri düşüncesi ne olursa olsun kime oy vermişse versin alanında liyakatli ve başarılı insanlarımızla çalışacağız.
Her musibette bir hayır vardır derler, bu da onlardan biri olsa gerek.




Aslında biz erken seçim olacağını biliyorduk, bu vesileyle YKS'nın ertelenmesiyle erken seçim olacağı kesinleşti. Her ne kadar kabul etmeselerde Akp'lilerde biliyor ki Anayasamıza göre seçim zamanında olursa sayın Cumhurbaşkanının 3. Dönem aday olamama tehlikesiyle karşı karşıyaydılar.  Bu tehlikeyi bertaraf etmek için erken seçim kaçınılmazdı, biz biliyordukta, Akp'lilerin anlaması ve kabullenmeleri biraz zor oldu. Çünkü onlar kanunların değil kendi kararlarını referans alıyorlardı. Neden kabul etmek zorunda kaldılar çünkü seçimi kaybedeceklerini onlarda gördü. İşte demokrasi budur. İstemesende, kabul etmesende seçimi kaybetme korkusu ve demokrasi sana doğruları yaptırıyor.



İkinci bir konu ise seçimi kaybetme korkusuyla, dün Ak Parti genel başkanı olarak konuşan sayın Cumhurbaşkanımız istiklal caddesindeki bombalı vahşetini, şehit olan ve yaralanan bebek ve çocuklarımızın akan kanlarının yanına sandığı koyabilecek kadar seçimi kaybetme korkusuyla yaşıyorlar. Bu cümleler en hafif tabirle bizi hayretler içinde bırakmıştır. İşte biz herşeyi koltuk ve seçime endeklemiş bir parti tarafından yönetiliyoruz. Az kaldı gidecekler, sizin desteğinizle gidecekler, bu ülke bu halk bu yönetimi hak etmiyor daha iyi yönetilmeye layık ve o kadrolar emin olun İYİ Parti de var.

Bugünlerde İlçelerimizin 2. Olağan kongreleriyle seçime daha güçlü bir yönetimle girmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. yönetime seçilecek dava arkadaşlarımızla birlikte 2023 te yapılacak seçimle İnşaallah iktidar olacağız. Her gittiğimiz yerde acık açık söylüyoruz Akp devlet değil bizim gibi bir siyasi partidir. Akp'ye oy vermeyen sadece bir siyasi partiye oy vermemiş olacak. Biz devleti oylamıyoruz. Bugün Akp iktidar partisi ama 2023'te seçimi kaybedecek.  Vatandaşlarımız hangi partiye oy verirse versin biz parti olarak iktidara geldiğimizde, hiçbir vatandaşımızı vatan haini, terörist veya bize düşman gözüyle bakmadık, bakmayacağız. 




Artık İYİ Parti var, biz ucuz kahramanlıklarınma izin vermeyeceğiz. İYİ Partinin büyük özverisi ve katkısıyla kilit rol oynayarak önce Belediyeleri aldık ellerinden şimdi sıra 2023 te. Akp Ülkeye katma değer hiçbir şey yapmadıkları gibi 100 yıllık Cumhuriyeti'mizin katma değerlerini satarak buraya geldiler. Biz iktidara geldiğimizde; Akp'nin yok ettiği Gençlerimize ve vatandaşlarımıza iş, aş, eğitim ve adaleti geri getireceğiz.



Mutlu olacakları bir gelecek inşa etmek için geleceğiz. Halk ile devlet arasında köprü olacağız. Devleti vatandaşlarımızın emrine vereceğiz. Devlet bizi değil biz develeti büyüteceğiz ve dolayısıyla devletimiz büyüdükçe hep beraber zenginleşeceğiz. Bu vesileyle yeni yönetime seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İlçemize ve partimize hayırlı olsun." Dedi. Ardından oylamaya geçildi, seçimler sonucunda Silvan İlçe Başkanlığına Hayrettin ÖRÜCÜ ve listesi, Bismil İlçe Başkanlığına Kadri CAMCI ve listesi seçilerek güven tazelediler.



HABER:YILMAZ ACU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.