İyi insanlar hep varolsun

Sevgili okurlarım,

Bugünkü yazımda iyilik ve iyi insanlardan söz etmek istiyorum.Bu iyi insanlar arasında yeni tanıştığım çok değerli bir insandan da bahsedeceğim bugünkü köşe yazımda. Ama öncesi iyilik nedir tanımından az bahsedeyim.

Sevgili dostlarım iyilik,Allah'ın rızasını kazanmaya sebep olacak her güzel iş, hayırdır. Müslüman, iyi olan, iyilik yapan ve başkalarının iyiliğini isteyen kişidir.Başkaları hakkında iyilik dilemeye "hayırhahlık"denir.Bunun aksi,yani başkalarının kötülüğünü istemek ise "bedhahlık"tır.Bedhahlık bir ruh hastalığıdır. Haset denilen kötü huy bedhahlıktan başka bir şey değildir.İyilik yapmanın yolları çoktur.Müslüman,eli,dili ve malı ile yapabileceği kadar iyilikte bulunmalıdır.Bu, onun görevidir.Allah, mutlaka yaptığımız iyilikleri bilir ve karşılığını verir.Kötülük (şer) ile müslümanlık hiç bir şekilde bağdaşmaz.

İşte sevgili dostlarım iyiliğin tanımı budur.Şimdi ise size yeni tanıştığım ama sanki yıllardır tanıyormuşum gibi değer verdiğim bir adamı ve onunla tanışmaya vesile olan şeyden bahsedeceğim. Eşinden şiddet gören ve eşi tarafından evden atılan bir engelli bayan kardeşimizin sorununu Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na iletmiştim.Aynı şekilde Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu’nu da bilgilendirmiştim. Sayın Valimiz ve Sayın Başkanımız ne gerekiyorsa yardımcı olacaklarını söylediler.

 

Konu ile protokol ile ilgilenen Valilik Protokol Sorumlusu Erkan Ağırdemir beyefendi ilgilendi ve engelli bayanın sorunlarını sağolsun bir çırpıda çözüverdi. İşte bu Erkan Ağırdemir kardeşim ile bu vesile ile tanışmış olduk. Kendisi çok kibar,mütevazi,hürmetkar,saygın ve merhametli bir değerli kardeşimizdir. Böylesi güzel insanlara sonsuz teşekkür ediyorum.Allah razı olsun böylesi güzel değerlerden ve böylesi hayırsever iyilik ve güzellik dolu insanlar her daim çoğalsın.

Ben bu vesileyle Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu ve Erkan Ağırdemir Beyefendi kardeşime sonsuz teşekkür ediyor bu insani yardımların devamını diliyorum.

İşte böyle sevgili dostlarım Müslüman sadece iyi olan değil, aynı zamanda başkalarının iyiliğini de isteyen,onlara iyiliği tavsiye eden,kendilerine iyilik için yol gösteren insandır. Hatta kötülükten sakındırmak da sonuç itibariyle iyiliktir. Keşke herkes bu bahsettiğim değerler gibi iyilik ve merhamet dolu olsalar.

İyi ve iyilerin yaşadığı bir dünya temennisiyle sizleri dua ile selamlıyorum.

Selam ve dua ile kalın.

Etiketler : Yılmaz Acu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.