EĞITIM Haber Girişi : 26 Eylül 2021 00:20

HÜRRİYET KOLEJİ DİYARBAKIR KAMPÜSÜ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE DUALARLA AÇILDI

HÜRRİYET KOLEJİ DİYARBAKIR KAMPÜSÜ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE DUALARLA AÇILDI
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 9 bin metrekare alan üzerinde kurulan 52 derslik 4 laboratuvar ve farklı kapasitelere sahip yemekhane, konferans ve sinema salonları, yüzme havuzları, kapalı spor salonu ve fuaye alanıyla hizmet verecek olan

Hürriyet Kolej Diyarbakır Kampüsü görkemli bir törenle ve dualarla açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış törenine Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Cebe, Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı  Mehmet Sani Akın, Zehra Kültür Vakfı Başkanı Zekeriya Özbek, AK parti Ağrı Eski Milletvekili Halil Özyolcu, Diyarbakır’da bulunan STK temsilcileri, Kanat Önderleri, Daire Müdürleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Okul girişinde gelen davetlilere maske ve kolanya verilirken, ikramlar ve meşrubatlar eksik edilmedi. Öte yandan açılışa çok sayıda çelenk geldi.

“AKIL, VİCDAN VE AHLAK BÜTÜNLÜĞÜ ESAS ALINDI”

Akıl, vicdan ve ahlak bütünlüğünü esas alarak, bütüncül eğitim modeliyle bilimsel, teknolojik yöntemler eşliği ve aile iş birliği içerisinde topluma faydalı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Hürriyet Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Zahit Özkan; “Okulumuzun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hürriyet Kolejleri,  Akıl, vicdan ve ahlak bütünlüğünü esas alarak, Bütüncül Eğitim modeli ile; bilimsel, teknolojik yöntemler eşliği ve aile ile işbirliği içerisinde topluma faydalı nesiller yetiştirmeyi amaçlamıştır.



Bu amacı gerçekleştirmek için; düşünen, üreten, insana yatırım yapmayı ilke edinen, teknolojiye hâkim, kaliteli personel gücünü oluşturan ve bu güç ile Hürriyet Kolejleri markasını eğitim sektöründe en üst seviyelere çıkarmayı, bulunduğu yerlerde sektörünün öncü kurumlarından biri olmayı hedeflemiştir. Hürriyet Kolejleri anne şefkatini ve baba ilgisini aratmayan, aile İle birlikte başaran, sistem ve muhtevasıyla eğitim dünyasına artı değer katan, model eğitim kurumlardır” dedi.

“ÜÇ ANA HEDEF”

Hürriyet Kolejlerinin üç ana hedefi olduğunu da sözlerine ekleyen Özkan, “Akademik Başarı, Karakter ve Değerler Eğitimi, Farklılıklara Saygı, Akademik Başarı; Öğrencilerimize uygun ortam ve öğrenme koşullarının oluşturulması, Tam Öğrenme Modeli, Tekrarlama – anlamlandırma – anlamayı izleme stratejileri ile Öğrenmeyi Kalıcı Kılma öğrencilerimizin eğitim-öğretim uygulamalarına uyumunu sağlamak, kişisel gelişimine uygun programlara yönlendirmeler de dahil olmak üzere Öğrenmeyi Öğrenmeye Rehberlik etme ile Akademik Başarı hedeflenmiştir. (Karakter ve Değerler Eğitimi ile Çocuklarımızı; Doğruluğu ve Dürüst davranmayı bilen Adalet ve Hukuk duyarlılığı olan Diğergamlık ve Fazilet ideali olan İnanç ve İbadet Esaslarını öğrenen Adabı Muaşereti yaşayan, Karakterli ve topluma faydalı fertler olarak yetiştirmeye çaba göstermekteyiz” diye konuştu.

“FARKLILIKLARA SAYGILI FERTLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Farklılıklara saygılı fertler yetiştireceklerini de sözlerine ekleyen Özkan, “Farklılıklara Saygı; Düşüncesi ile kurumlarımızda; toplumsal değerlere sahip, farklı kimliklere saygılı, manevi değerleri, çevresi, kimliği ve kişiliği ile barışık,sorumluluk sahibi, eleştirel düşünebilen, kendi değerleri ile evrensel dünya değerlerini birbiri ile mecz ederek özümseyen, dezavantajlı guruplara sahip çıkan, fikir, düşünce ve inançları tanıma bilme aynı zamanda beraber bir arada yaşayabilme iradesi gösterebilen fertler yetişmesine katkıda bulunmaya çalışmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Hürriyet Koleji Kampüsümüz, Eğitim kadromuz ve Eğitim sistemimiz Diyarbakır’ımıza hayırlı olsun.  Desteklerini esirgemeyen siz değerli dostlarımıza ve emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ederim.  Unutmayalım ki Kalpler din ilimleri ile Akıllar fen bilimleri ile hayat bulur. Din ilimleri ile fen bilimlerinin bir araya gelmesi ile hakikat ortaya çıkar” dedi.


GENEL MÜDÜR ŞİRİN’DEN DAVETLİLERE TEŞEKKÜR

2012'de ilk olarak Van’da hizmete başlayan Hürriyet Kolejlerinin eğitimdeki serüvenine Bingöl ve Ankara ile devam ettiğini ifade eden Diyarbakır Hürriyet Koleji Genel Müdürü Engin Şirin ise, "Sayın milli eğitim müdürüm, sayın genel koordinatörüm, çok kıymetli mütevelli heyeti üyelerimiz,  Türkiye’nin dört bir yanından Diyarbakır’ımıza teşrif ederek bizleri yalnız bırakmayıp onurlandıran dostlarımız, hayatlarının en değerli varlıklarını hiç tereddüt etmeden bize emanet eden değerli velilerimiz, emek ve çalışmalarıyla okulumuz öğrencilerine yol gösteren değerli öğretmenlerimiz, hizmetleriyle okulumuza önemli bir katkıda bulunan değerli personelimiz, ulusal ve yerel basınımızın güzide mensupları ve okulumuzun varlık sebebi, asıl sahipleri olan sevgili öğrencilerimiz; Hepiniz hoş geldiniz.  Hürriyet kolejleri olarak;   İlmi mirasımız ile çağdaş bilgiyi birleştiren, Hikmetle bakan, Öğrenmeyi öğrenen, Yenilikçi ve üretken, Özgüveni ve iletişimi güçlü bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

“HÜRRİYET KOLEJİ 9 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE KURULDU”

Hürriyet kolejlerinin akademik başarısına da değinen Şirin, " 2012 de ilk olarak Van’da hizmete başlayan Hürriyet Kolejleri eğitimdeki serüvenine, Bingöl ve Ankara ile devam etmiş, 2018 yılında Van'da 2. Kampüsü olan çocuk kolejini açmıştır. Son olarak şu an açılışını yaptığımız Diyarbakır hürriyet Koleji Kampüsü bu zincire dâhil etmiştir. İnşallah bu zinciri birçok ilimizi de dâhil ederek büyütmeyi hedeflemekteyiz.   Diyarbakır Hürriyet Koleji 9 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olup, 13000 metrekare kapalı alana sahip modern kampüs imkânlarıyla eğitime yeni bir soluk getirmek hedefiyle faaliyet göstermektedir. Hürriyet kolejleri; Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi birimleri ile hizmet vermektedir” diye konuştu.

“52 DERSLİK, 4 LABORATUVAR, 6 ATÖLYE”

1000 metre kare kapalı fuaye alanı ile öğrencilerin sosyal, sportif ve akademik başarılarına katkı sunacaklarını da sözlerine ekleyen Şirin, “Okulumuz eğitim ve sosyal donatı alanlarında; 52 derslik ,4 laboratuvar ,6 atölye  Aynı anda 600 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip yemekhane  350 kişilik konferans salonu ,72 kişilik 3D sinema salonu Olimpik standartlara uygun yüzme Havuzu ile birlikte ayrı bir anaokulu havuzu Halı saha, Birçok spor branşına profesyonel olarak ev sahipliği yapabilecek Kapalı Spor Salonu 1000 metre kare kapalı fuaye alanı ile öğrencilerimizin sosyal, sportif ve akademik başarılarına katkı sunmaktadır. Şimdilik 80 kişilik istihdam alanı ile Diyarbakır’ımıza hizmet vermektedir.  Hürriyet Kolejleri;  Büyüyen ve aynı zamanda Çağın gereklerine uygun olarak kendisini yenileyen, özellikle bireyleri “Aklını Işığı Kalbin Nuru” düsturu ile hayata hazırlarken aynı zamanda akademik başarı, karakter ve değerler eğitimi, bütün farklılıkları bir zenginlik olarak görüp ulusal ve yerel dillerde öğretimi önemseyen, bununla birlikte robotik/kodlama ile 21. yy. becerilerini öğrencilerimize vermek ve eğitime yeni bir soluk kazandırarak ülkemizdeki güzide eğitim kurumlarından biri olmuştur” dedi.

YÜZLERCE TÜRKİYE DERECESİ VAR

Akademik alanda yüzlerce Türkiye derecesi çıkarmış ve başarılarına yenilerini eklemeye devam etmekte olduğunu da anlatan Şirin, “Hürriyet kolejleri Türkiye de son 15 yılda üniversite sınavında 4 dalda Türkiye 1.si çıkaran tek okul olmanın gururunu yaşamakla birlikte kitlesel başarıda da ülkemizdeki seçkin eğitim kurumları arasındaki yerini almıştır. Eğitim kurumu olarak Sosyal ve sportif alanlarda yaptığımız çalışmalar ile öğrencilerimizi hayata hazırlıyor ve öğrenirken eğlenmesine fırsat veriyoruz. Bu başarılarımızın benzerlerini ve daha fazlasını Diyarbakır’ımıza da kazandırmak için; büyüme hedeflerinde kentimizi önceleyen ve tüm destekleriyle katkı sunan; mütevelli heyetimize, hürriyet Kolejleri yönetim kuruluna, Diyarbakır’daki gönüldaşlarımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HÜRRİYET KOLEJİ DİYARBAKIR KAMPÜSÜ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE DUALARLA AÇILDI

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 9 bin metrekare alan üzerinde kurulan 52 derslik 4 laboratuvar ve farklı kapasitelere sahip yemekhane, konferans ve sinema salonları, yüzme havuzları, kapalı spor salonu ve fuaye alanıyla hizmet verecek olan Hürriyet Kolej Diyarbakır Kampüsü görkemli bir törenle ve dualarla açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış törenine Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Cebe, Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı  Mehmet Sani Akın, Zehra Kültür Vakfı Başkanı Zekeriya Özbek, AK parti Ağrı Eski Milletvekili Halil Özyolcu, Diyarbakır’da bulunan STK temsilcileri, Kanat Önderleri, Daire Müdürleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Okul girişinde gelen davetlilere maske ve kolanya verilirken, ikramlar ve meşrubatlar eksik edilmedi. Öte yandan açılışa çok sayıda çelenk geldi.

“AKIL, VİCDAN VE AHLAK BÜTÜNLÜĞÜ ESAS ALINDI”

Akıl, vicdan ve ahlak bütünlüğünü esas alarak, bütüncül eğitim modeliyle bilimsel, teknolojik yöntemler eşliği ve aile iş birliği içerisinde topluma faydalı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Hürriyet Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Zahit Özkan; “Okulumuzun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hürriyet Kolejleri,  Akıl, vicdan ve ahlak bütünlüğünü esas alarak, Bütüncül Eğitim modeli ile; bilimsel, teknolojik yöntemler eşliği ve aile ile işbirliği içerisinde topluma faydalı nesiller yetiştirmeyi amaçlamıştır. Bu amacı gerçekleştirmek için; düşünen, üreten, insana yatırım yapmayı ilke edinen, teknolojiye hâkim, kaliteli personel gücünü oluşturan ve bu güç ile Hürriyet Kolejleri markasını eğitim sektöründe en üst seviyelere çıkarmayı, bulunduğu yerlerde sektörünün öncü kurumlarından biri olmayı hedeflemiştir. Hürriyet Kolejleri anne şefkatini ve baba ilgisini aratmayan, aile İle birlikte başaran, sistem ve muhtevasıyla eğitim dünyasına artı değer katan, model eğitim kurumlardır” dedi.

“ÜÇ ANA HEDEF”

Hürriyet Kolejlerinin üç ana hedefi olduğunu da sözlerine ekleyen Özkan, “Akademik Başarı, Karakter ve Değerler Eğitimi, Farklılıklara Saygı, Akademik Başarı; Öğrencilerimize uygun ortam ve öğrenme koşullarının oluşturulması, Tam Öğrenme Modeli, Tekrarlama – anlamlandırma – anlamayı izleme stratejileri ile Öğrenmeyi Kalıcı Kılma öğrencilerimizin eğitim-öğretim uygulamalarına uyumunu sağlamak, kişisel gelişimine uygun programlara yönlendirmeler de dahil olmak üzere Öğrenmeyi Öğrenmeye Rehberlik etme ile Akademik Başarı hedeflenmiştir. (Karakter ve Değerler Eğitimi ile Çocuklarımızı; Doğruluğu ve Dürüst davranmayı bilen Adalet ve Hukuk duyarlılığı olan Diğergamlık ve Fazilet ideali olan İnanç ve İbadet Esaslarını öğrenen Adabı Muaşereti yaşayan, Karakterli ve topluma faydalı fertler olarak yetiştirmeye çaba göstermekteyiz” diye konuştu.


“FARKLILIKLARA SAYGILI FERTLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Farklılıklara saygılı fertler yetiştireceklerini de sözlerine ekleyen Özkan, “Farklılıklara Saygı; Düşüncesi ile kurumlarımızda; toplumsal değerlere sahip, farklı kimliklere saygılı, manevi değerleri, çevresi, kimliği ve kişiliği ile barışık,sorumluluk sahibi, eleştirel düşünebilen, kendi değerleri ile evrensel dünya değerlerini birbiri ile mecz ederek özümseyen, dezavantajlı guruplara sahip çıkan, fikir, düşünce ve inançları tanıma bilme aynı zamanda beraber bir arada yaşayabilme iradesi gösterebilen fertler yetişmesine katkıda bulunmaya çalışmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Hürriyet Koleji Kampüsümüz, Eğitim kadromuz ve Eğitim sistemimiz Diyarbakır’ımıza hayırlı olsun.  Desteklerini esirgemeyen siz değerli dostlarımıza ve emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ederim.  Unutmayalım ki Kalpler din ilimleri ile Akıllar fen bilimleri ile hayat bulur. Din ilimleri ile fen bilimlerinin bir araya gelmesi ile hakikat ortaya çıkar” dedi.

GENEL MÜDÜR ŞİRİN’DEN DAVETLİLERE TEŞEKKÜR

2012'de ilk olarak Van’da hizmete başlayan Hürriyet Kolejlerinin eğitimdeki serüvenine Bingöl ve Ankara ile devam ettiğini ifade eden Diyarbakır Hürriyet Koleji Genel Müdürü Engin Şirin ise, "Sayın milli eğitim müdürüm, sayın genel koordinatörüm, çok kıymetli mütevelli heyeti üyelerimiz,  Türkiye’nin dört bir yanından Diyarbakır’ımıza teşrif ederek bizleri yalnız bırakmayıp onurlandıran dostlarımız, hayatlarının en değerli varlıklarını hiç tereddüt etmeden bize emanet eden değerli velilerimiz, emek ve çalışmalarıyla okulumuz öğrencilerine yol gösteren değerli öğretmenlerimiz, hizmetleriyle okulumuza önemli bir katkıda bulunan değerli personelimiz, ulusal ve yerel basınımızın güzide mensupları ve okulumuzun varlık sebebi, asıl sahipleri olan sevgili öğrencilerimiz; Hepiniz hoş geldiniz.  Hürriyet kolejleri olarak;   İlmi mirasımız ile çağdaş bilgiyi birleştiren, Hikmetle bakan, Öğrenmeyi öğrenen, Yenilikçi ve üretken, Özgüveni ve iletişimi güçlü bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

“HÜRRİYET KOLEJİ 9 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE KURULDU”

Hürriyet kolejlerinin akademik başarısına da değinen Şirin, " 2012 de ilk olarak Van’da hizmete başlayan Hürriyet Kolejleri eğitimdeki serüvenine, Bingöl ve Ankara ile devam etmiş, 2018 yılında Van'da 2. Kampüsü olan çocuk kolejini açmıştır. Son olarak şu an açılışını yaptığımız Diyarbakır hürriyet Koleji Kampüsü bu zincire dâhil etmiştir. İnşallah bu zinciri birçok ilimizi de dâhil ederek büyütmeyi hedeflemekteyiz.   Diyarbakır Hürriyet Koleji 9 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olup, 13000 metrekare kapalı alana sahip modern kampüs imkânlarıyla eğitime yeni bir soluk getirmek hedefiyle faaliyet göstermektedir. Hürriyet kolejleri; Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi birimleri ile hizmet vermektedir” diye konuştu.

“52 DERSLİK, 4 LABORATUVAR, 6 ATÖLYE”

1000 metre kare kapalı fuaye alanı ile öğrencilerin sosyal, sportif ve akademik başarılarına katkı sunacaklarını da sözlerine ekleyen Şirin, “Okulumuz eğitim ve sosyal donatı alanlarında; 52 derslik ,4 laboratuvar ,6 atölye  Aynı anda 600 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip yemekhane  350 kişilik konferans salonu ,72 kişilik 3D sinema salonu Olimpik standartlara uygun yüzme Havuzu ile birlikte ayrı bir anaokulu havuzu Halı saha, Birçok spor branşına profesyonel olarak ev sahipliği yapabilecek Kapalı Spor Salonu 1000 metre kare kapalı fuaye alanı ile öğrencilerimizin sosyal, sportif ve akademik başarılarına katkı sunmaktadır. Şimdilik 80 kişilik istihdam alanı ile Diyarbakır’ımıza hizmet vermektedir.  Hürriyet Kolejleri;  Büyüyen ve aynı zamanda Çağın gereklerine uygun olarak kendisini yenileyen, özellikle bireyleri “Aklını Işığı Kalbin Nuru” düsturu ile hayata hazırlarken aynı zamanda akademik başarı, karakter ve değerler eğitimi, bütün farklılıkları bir zenginlik olarak görüp ulusal ve yerel dillerde öğretimi önemseyen, bununla birlikte robotik/kodlama ile 21. yy. becerilerini öğrencilerimize vermek ve eğitime yeni bir soluk kazandırarak ülkemizdeki güzide eğitim kurumlarından biri olmuştur” dedi.

YÜZLERCE TÜRKİYE DERECESİ VAR

Akademik alanda yüzlerce Türkiye derecesi çıkarmış ve başarılarına yenilerini eklemeye devam etmekte olduğunu da anlatan Şirin, “Hürriyet kolejleri Türkiye de son 15 yılda üniversite sınavında 4 dalda Türkiye 1.si çıkaran tek okul olmanın gururunu yaşamakla birlikte kitlesel başarıda da ülkemizdeki seçkin eğitim kurumları arasındaki yerini almıştır. Eğitim kurumu olarak Sosyal ve sportif alanlarda yaptığımız çalışmalar ile öğrencilerimizi hayata hazırlıyor ve öğrenirken eğlenmesine fırsat veriyoruz. Bu başarılarımızın benzerlerini ve daha fazlasını Diyarbakır’ımıza da kazandırmak için; büyüme hedeflerinde kentimizi önceleyen ve tüm destekleriyle katkı sunan; mütevelli heyetimize, hürriyet Kolejleri yönetim kuruluna, Diyarbakır’daki gönüldaşlarımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.



HABER:YILMAZ ACU


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.