HİZMET VE GÖNÜL İNSANI, DOÇ. DR. BAHRİ ÇAKABAY

Merhabalar, sevgili okurlarımız. Sizinle yine bu köşede buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Bildiğiniz gibi Diyarbakır İlimizde son dönemlerde, kayda değer güzellikler yaşanıyor. Kuşkusuz bu güzellikler hepimizi mutlu ediyor.

Yine bu güzelliklerden birine, evvel ki gün katıldığımız bir sempozyumda şahit olduk.

Cerrahi Onkoloji Derneği ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi işbirliği ile "Mide Kanseri" temalı sempozyum düzenlendi. Son derece faydalı bilgilere vakıf olduğumuz sempozyuma, hepsi işinin ehli, çok değerli konuşmacılar katılarak, hayatımızı doğrudan ilgilendiren konularda bilgiler paylaştılar. Nova oteli toplantı salonunda yapılan sempozyuma İstanbul, Ankara, Bursa, Adana gibi birçok ilden, alanında araştırmalar yapan uzmanlar da katıldı. Tam bir bilgi şöleni yaşadık gerçekten.

Sempozyumu düzenleyen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Bahri Çakabay, sadece İlimiz değil, Bölgemiz genelinde insanların tanıdığı, konusunun uzmanı bir isim.

Doç. Dr. Bahri Çakabay, mide kanserinin sık görülen bir kanser türü olduğunu işaret ederek, kansere bağlı ölümlerde ikinci sırada yer aldığımızı vurgulayarak, bu konuda yapılması gerekenleri detaylarıyla dile getirdi.

Kuşku yok ki, Türkiye’nin sayılı genel cerrahi ve mide kanseri cerrahisinde yılların tecrübesine sahip, kendi dallarında uzmanlaşmış, toplum sağlığına ciddi faydaları olan, sayıları yüze varan Profesör, Doçent Doktor konumundaki insanların bu sempozyuma katılmak üzere İlimize getirilmeleri, gerçekten gurur verici bir durum.

Sempozyumu izlerken gerçekten gurur duydum. Senelerdir görevini özveriyle yapan, mesai kavramı gözetmeksizin çaba sarf eden Doç. Dr. Bahri Çabakay gibi değerli isimler, insanlığa çok faydalar sağlıyorlar.

Sempozyumda verilen arada, Bahri hocamla, sohbet etme olanağımız oldu. Kendisine ‘hocam size çok teşekkür ediyorum, böylesi bir toplantıyı, Mukaddes kentimizde yaptırmanız, çok güzel oldu. Senelerdir sizi takip ediyorum, çok başarılı ameliyatları yapıp insanlara hizmetler sunuyorsunuz.


Böylesi Türkiye çapında organizasyonu gerçekleştirmeniz de takdire şayandır. Edindiğim bilgilere göre, yaklaşık 6 aydır böyle bir çalışma yaparak, insanlığın hizmetine sundunuz.

Peygamberler, Sahabeler, Evliyalar Kenti Mukaddes Kentimizi, öcü gibi gösterip ‘Diyarbakır’a gitmeyin’ şeklinde kara propaganda yapanlara da ders vermiş oldunuz. Sizi kutluyorum’ dedim.

Mütevazi bir insan olan Doç. Dr. Bahri Çakabay ise, ‘Bizim görevimiz insan endeksli bir iş. İnsanların hayatına olumlu dokunuşlar yapabilmek, onları sağlığına kavuşturabilmek, bizim için müthiş bir mutluluk kaynağıdır’ diye, mesleğine olan sevgisini ifade etti.

Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, kapısı herkese açık olan, en ağır hastalara bile hep üst düzey motivasyon sağlamaya çalışarak, morallerini diri tutmaya çalışan, hastalara kendi yakınıymış gibi ilgi alakadar olan, saygın kişiliğiyle, toplumda özel bir yer edinmiştir Bahri Çakabay hocamız. Kendisini on yıla yakın tanırım. Güler yüzlü, yüreği sevgi dolu, hayata pozitif bakan biridir.


Yaklaşık 10 saat süren ameliyatlarının olduğunu biliyorum. Kendisinin tek dileği, hayır duaları alabilmektir. Çok iyi biliyorum ki, binlerce dua edeni vardır.

Böyle vazifesini en üst düzeyde ifa eden insanların sayısının artmasını temenni ediyoruz.

Ne yaparsan yap, ‘Aşk’ ile yap, şiarıyla çıktığı bu kutlu yolculukta, sayın hocamızı kutluyor, vazifesinde muvaffakiyetler diliyoruz. Eli öpülecek böylesi değerleri gündeme getirmek ihtiyacı duyuyorum. Çünkü onların yaptıkları fedakârlıkları herkes bilirse, örnek teşkil eder diye umut ediyorum.

Ülkemizin en başarılı doktorlarından olan, hastalarını başından savmak yerine, olabildiğince ilgilenerek, tedavisini gerçekleştirmeye çalışan gönül ve hizmet insanı Doç. Dr. Bahri Hocamız’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.