HALKIN HİZMETKÂRI BAŞKAN BEYOĞLU

Allah’ın selamı siz değerli okurlarımın üzerine olsun. Kısa bir aradan sonra yeniden siz değerli okurlarla yeni bir yazımda daha bir araya gelmenin mutluluğuyla satırlarıma başlıyorum. Yazılarımın konularını artık tahmin edebiliyorsunuz, bildiğiniz üzere yazılarımda genelde şehrimizin sorunlarını konu alıyorum ve bunun yanı sıra şehrimiz için canla başla mücadele eden değerlerden söz ediyorum. Bu yazımda Diyarbakır halkı için bir şans olan göreve geldiği günden bu güne yaptığı başarılı çalışmalarla halkın taktirini kazanan ve halkın kalbinde adeta taht kuran Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu’nu ve çalışmalarını yazmak istiyorum.

 

 

Öncelikle bir başkan nasıl olmalı diye bir soru sormak ve cevaplamak istiyorum. Evet sevgili okurlarım bir şehri veya bir ilçeyi yönetecek belediye başkanı vizyon sahibi olmalı, çevresindeki yardımcılarının gözlerinde at gözlüğü olmamalı, belediye başkanı olunca, sadece kendisini aday gösteren siyasi iradeye bağlı kişilerin değil, tüm şehrin veya o ilçenin belediye başkanı olduğunu unutmayacak! İşte Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu’nda bu özelliklerin hepsi mevcut. Sayın Başkan karakteri ve yaptığı çalışmalarla tam bir vizyon sahibi olduğunu ilk günden gösterdi, çevresindeki sayın başkan yardımcıları da gayet başarılı ve sayın başkan sadece bir kesimin değil tüm Bağlar Halkı’nın belediye başkanı olarak canla başla çalışıyor.

 

 16 Nisan 2019 tarihinde başladığı görevinde ilk yılını geride bırakan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hizmet bakımından ihmal edilen 400 bin nüfuslu ilçede kısa zamanda halkın gönlünü kazanmayı başardı.Başkan Beyoğlu bu bir yıl içerisinde ‘’seçimden seçime vatandaşı hatırlayan tabuyu da yıktı.İlçe sınırları içinde ikamet eden yüzbinlerce vatandaşı ziyaret ederek sorunlara çözüm üretmeye çalıştı. Bağlar ilçemizde 20 yıl sonra belediye yönetimi el değiştirdi. Bundan evvelki başkanları sokakta görmeyi bırak, Belediyede görmek mümkün değildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da defalarca söylediği ‘Biz efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik’’ şiarıyla hareket eden Başkan Beyoğlu Belediyenin bütün imkânlarını ve kapılarını vatandaşlara açtı.



 Belediyelerin hizmet yeri olduğunu Başkan Beyoğlu bizlere gösterdi/göstermeye devam ediyor. Tevazu, samimiyet ve gayretle hizmet etmeye devam ediyor. Kapı kapı dolaşarak ilçe halkını ziyaret ediyor, ihtiyaç sahiplerine her türlü desteği sağlıyor. Başkan Beyoğlu’nun hizmetlerini yazmaya kalksak sayfalar yetmez. Satır başlıklarıyla birkaç örnek vermek istiyorum. Asfalt üretimi yaparak hem ilçesine hem de diğer ilçe Belediyesine satarak Belediye ye gelir elde ediyor. Kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeleri devam etmekte olup Bağlar ilçesinde büyük bir dönüşüme imza atmak istiyor. ( Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bağlar’ da kentsel dönüşüm planı olduğunu açıklamıştı.) Ayrıca İlçe Millet Bahçesi, dinlenme alanları, yeni sanayi sitesi projesi ve modern alışveriş bölgeleri vb. hepsi Bakan Murat Kurumun açıkladığı kentsel dönüşüm programı çerçevesinde hayata geçirilecektir. “Koronavirüs’’ İle Mücadelede gerekli önlemleri ilk günden itibaren sürdürüyor. İlçenin temizlik ve hijyen hizmetlerine özel önem veriyor.İlçede terk edilmiş ve vatandaşlar için risk oluşturan metruk ve harabe yapılarla kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 300 yapının yıkımını gerçekleştirdi. Tüm dünyada hayatı durdurma noktasına getiren Korona salgınına rağmen esnaf ve vatandaş ziyaretlerini devam ettiriyor. Maske takıp sosyal mesafe kuralına uyarak cadde ve sokaklara çıkan Başkan Beyoğlu, kadın semt pazarında koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara ve esnafa maske dağıtarak, hem de ürünlerin fiyatlarıyla ilgili denetimler gerçekleştirdi.

 

Belediye ekipleri ayrıca Bağların değişik noktalarında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtarak Korona virüsü önlemleri konusunda uyarılarda bulundular/bulunuyorlar. Başkan Beyoğlu’nun talimatı ile ilçeye bağlı 8 mahallenin muhtarlık bürolarını yenileyerek büro ve mobilya malzemeleri ile döşedi. Başkan Beyoğlu sosyal belediyecilik, hizmet belediyeciliği ve gönül belediyeciliği gibi bu üç anlayışla hizmetlerini yapmaya devam ediyor. Son söz: ”Milletimiz kendisi gibi olanı ve yanında olana gerekli değeri veriyor. Sağlıkla kalın.

 Facebook: mehmetçet21

Twitter: mehmetçet21

Mehmetcet21.blogspot.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.