YAŞAM Haber Girişi : 07 Mart 2022 00:33

Evi Yanan Kadının Yardım Çığlığı Yürekleri Dağladı

Evi Yanan Kadının Yardım Çığlığı Yürekleri Dağladı
Geçtiğimiz aylarda evinin yanması sonucu çocuklarıyla birlikte sokakta kalan bir annenin yaşama tutunma mücadelesi yürekleri dağladı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Beybulak Sarıkaş küme evlerinde ikamet ettiği sırada evi yanan ve 7 yıldır kocası cezaevinde bulunan Dilek Dorgun adlı vatandaş, çocuklarıyla birlikte sokakta kaldığını belirterek yetkililerden kendisine bir ev yapılması için yardım talebinde bulunuyor.

17 Ocak günü evinin yandığını ve itfaiye raporları doğrultusunda evinden arta sadece küllerin kaldığını belirten Dorgun, yangından birkaç gün sonra Sosyal Yardımlaşma vakfından kendisine 2 bin 500 TL maddi destek çıkarıldığını ama bu parayla her hangi bir şey yapamayacağını söyleyerek hayırsever iş adamları ve yetkililerden yardım istediklerini söyledi.





Evi yandıktan sonra çocuklarıyla dışarda kalan ve mağdur olduğunu belirten Dorgun; “Ben Diyarbakır ili Sur ilçesi Beybulak Mahallesi Sarıkaş mezrasında ikamet ediyorum. Evliyim ve 2 çocuğum var. Eşim 7 yıldır cezaevinde yatmaktadır.


Herhangi bir geçim kaynağım yoktur. 17:01: 2022 tarihinde evimde yangın çıktı, evim tamamen yanarak yıkıldı. Şuanda açıkta kaldık ve bütün eşyalarımın hepsi yandı. İtfaiyelerle söndürüldü. 

Ben valilik ve kaymakamlığa kadar gittim hiç kimse bana yardımda bulunmadılar. Sosyal yardımlaşma vakfından beni arayıp sana 2.500 TL  para yardımı çıkarılmış dediler. Ben bu parayla ne alabilirim ki. Devlet yetkilerinden gereğin yapılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.