GENEL Haber Girişi : 15 Mayıs 2022 13:30

ENGELLİLERİMİZİN SORUNLARINA FARKINDALIK SAĞLAMALIYIZ

ENGELLİLERİMİZİN SORUNLARINA FARKINDALIK SAĞLAMALIYIZ
D.BAKIR/ Şenpiliç Diyarbakır Temsilciliği Özatlı Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Atlı, ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Fesih Atlı, mesajında duygularını şöyle dile getirdi: ‘Engelli kardeşlerimizin, topluma kazandırılması ve haklarını tam olarak kullanmaları amacıyla, Birleşmiş Milletler, ’10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası’ olarak kabul etmiştir.

’10-16 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Engelliler Haftası’, bir yandan farkındalık sağlamak, diğer yandan ise hayata engelli bireylerin penceresinden bakmaya gayret ettiğimiz önemli bir zaman dilimidir.

Engelli vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden, mevcut imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılmaları, devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır. Geleceğe güvenle bakan güçlü ve sosyal bir toplum olmak için engelli vatandaşlarımızın herhangi bir eksiklik hissine kapılmamaları noktasında, hepimize önemli görevler düşmektedir.

Onların Eğitim, sağlık, sosyal hayata katılımları ve istihdam konuları ile talep ettikleri aktivitelere katılma noktasında, fırsat eşitliği sağlayabilmeliyiz. Engellilerimize yardımcı olmak, sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri şüphesiz toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.

Engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve elverdiği ölçüde çalışma şartlarına kavuşmaları için gayretlerimiz devam etmelidir. Toplumsal bilinç ve bilgi düzeyinin artırılması, yardımlaşma ve empati düzeyinin yükselmesiyle engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseleceğine inanıyoruz.
Bu duygularla, ’10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor, Cenabı Allah’tan; bütün engelli vatandaşlarımız ve aile efratlarına bir ömür boyu sağlık, huzur, mutluluklar niyaz ediyoruz’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.