EĞITIM Haber Girişi : 27 Haziran 2020 00:29

DUMAN:‘BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM’

DUMAN:‘BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM’
Duman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemin Duman yarın ve Pazar günleri yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylara başarılar dileyerek, önemli uyarılarda bulundu. ‘Stres ve telaşa girmeden, öğrenci kardeşlerimiz, öncelikle

Duman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemin Duman, şunları söyledi: ‘Öncelikle bütün öğrenci kardeşlerimize, Yüce Rabbim’den üstün başarılar ve zihin açıklığı diliyorum. Yarın ve pazar günü, bütün yurdumuzda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi hepimiz heyecanlıyız. Yaklaşık iki buçuk milyon evladımız, geleceklerini belirleyecek bu sınavlarda ter dökecekler.

 

 Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki, çocuklarımız sınavın gidişatı ne olursa olsun, strese girmeden ve herhangi bir olumsuz duygu kapılmaksızın, tüm dikkatlerini sınava yönelterek, konsantre olmalılar. Telaş durumunda öğrencinin aklından geçen düşünceler 'Başaramayacağım, olmayacak, emeklerim boşa gidecek, sınav anında çok heyecanlanıp her şeyi unutacağım' gibi olumsuz düşünceler şeklinde olur.

 

Her biri gelecekle ilgili olumsuz tahminlerle ilişkili olan bu düşüncelerin farkına varmak ve onları olumlu olanlarla değiştirmek, güven aşılar ve sınavın gidişatına olumlu bir istikamet belirler. Bu nedenle, hem biz anne ve babalar ve yakın çevremiz, çocuklarımıza devamlı olarak, olumlu düşünceler telkin ederek, sürekli moral ve motivasyonlarını üst düzeyde tutmalıyız. Karamsarlık, çocuklarımızı etkiler ve ‘başaramayacağım, kazanamayacağım’ gibi endişeli bir gidişata doğru sürükler. Onları rahatlatıp, stresten uzaklaşmalarını sağlamak, olumlu sözler söylemek, onları çok sevdiğimizi söyleyerek, psikolojilerini olumlu yönde etkilemeliyiz.  Bu kapsamda, bütün öğrencilerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyoruz’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.