GENEL Haber Girişi : 08 Kasım 2022 23:28

DİYETİSYEN BAHAR ALTIN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

DİYETİSYEN BAHAR ALTIN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
D.BAKIR/ Şişmanlık ve obezite, insan sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Hareketsiz yaşam, egzersiz ve spor yapmama, stres, dengesiz ve düzensiz beslenme gibi sebepler nedeniyle, insanlar ciddi sağlık sorunları yaşamaktalar.

Açıklamalarda bulunan Diyetisyen Bahar Altın, teknolojinin sürekli geliştiğini ve gelişen teknolojiyle beraber, doktorlar, diyetisyenler ve tüm sağlık bileşenlerinin de, bu eksen doğrultusunda, kendisini yenileyip, bilgilerini devamlı revize ettiklerini belirtti.

Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın, bütün insanların ortak hedefi ve arzusu olduğuna dikkati çeken Diyetisyen Bahar Altın, şunları söyledi:

G5 VE HEYKELTRAŞ SİSTEMİ

‘Yıllardan bu yana, Diyarbakır’da faaliyet gösteren Kliniğimizde, sektörün en deneyimli personellerimizle, halkımıza kaliteli hizmet sunmaktayız. Kliniğimizde bölgesel incelme bölümünde G5 ve heykeltraş sistemi bulunmaktadır. Bölgesel incelmede en önemli unsur doğru uygulama şekli ve cihazlarla beraber doğru beslenmedir .Bu sebepten ötürü kliniğimiz diğer merkezlerden daha kalıcı ve daha olumlu sonuçlar göstermektedir. G5+heykeltraş + diyet Danışmanlığı paketi ile tek seansta 2-8 cm bekletilmektedir.


HEYKELTRAŞ ZAYIFLAMA NEDİR? NASIL YAPILIR?

Heykeltraş zayıflama, vücudun bölgesel olarak belirli düzeyde ultrason dalgaları ve özel bir teknikle uygulanarak incelmesi ‘heykeltraş’ sistemi olarak isimlendirilmektedir.

Sarkık cilt, lokalize yağ, fibrotik alan, çatlaklar ile gevşek ve yumuşak selülit bölgelerinin normalleşmesi için geliştirilmiş ses dalgaları ile yağ yakma makinesidir. Ultrosonic dalga ile çalışan sistem yağ çeperlerini küçülterek incelme sağlamaktadır.

Kilo vermek ve bölgesel olarak incelmek isteyen kişiler, bunun için yoğun diyetler ve düzenli spor gibi etmenleri hayatlarının bir parçası haline getiriyor. Ancak bu aşamada küçük müdahaleler ile birlikte bu sonuçların alınması da mümkün oluyor. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile vücut şekillendirilmesi için ultrason dalgaları kullanılabiliyor’.


HEYKELTRAŞ YÖNTEMİ İLE ZAYIFLAMA NASIL YAPILIR?

‘Öncelikle bakım öncesi hem manuel hem de bilgisayar ölçümü yapılır. Uygulama yapılacak kişiye bol su içirilir. Heykeltraş zayıflama yöntemi ile zayıflama sorunlu bölgeye ultrason dalgaları gönderilirken bu dalgalar, yağ çeperlerinin incelmesine sebep oluyor’ diyen Diyetisyen Bahar Altın, şöyle devam etti:

‘Hem kadın hem de erkeklere uygulanabilen heykeltıraş sisteminde, incelme denildiğinde akla ilk olarak bel geliyor olsa da göğüs, sırt, basen, bacaklar ve kollar ve gıdı çevresinde de da işlem ile incelmek mümkün oluyor.

SONUÇ KALICI MIDIR?

Lokal yağ (adiposit) hücrelerimiz ergenlikte mevcut miktarına ulaşarak sonraki yaşamımızda sayıca değişmez. Hacimce ise 4000 katına kadar çıkarak dev yumrular oluşturabilirler. Adiposit in barındırdığı yağ, uygulanan iç basınçla hücre çeperini kırar ve “ölmüş” yağ hücreleri venöz dolaşımla üriner sisteme nakledilir, idrarla atılır. Geri dönüş tıbben mümkün değildir.


G5 MASA ALETİ NASIL ÇALIŞIR, FAYDALARI NELERDİR?

Selülit giderilmesinde kullanılan izsiz selülit tedavisi kısaca yağın parçalanmasını sağlayarak dolaşım sistemiyle dışarı atıyor. Darbeli masaj aleti olarak da bilinen bu cilt bakım aleti, deri altındaki yağ dokusunu hızlı titreşimle itiyor ve sıkıştırıyor. Böylece selülit görünümü zamanla eriyerek daha pürüzsüz bir hale geliyor.

G5 masaj aleti, vücuttaki selülitlerin ve ödemlerin azalmasına ve yorgunluğun geçmesine yardımcı oluyor. Vücutta ödemin oluşmasına yol açan laktik asiti azaltırken bir yandan da vücudu inceltiyor. G5 masajı tek başına bir selülit masajı değildir.

Aynı zamanda vücudu sıkılaştırıyor ve daha fit görünmesine yardımcı oluyor. G5 masajı öncesi ve sonrası fotoğraflara baktığımızda vücudun daha şekillenmiş ve incelmiş olduğunu görüyoruz. G5 selülit tedavisi sonrasında kan dolaşımının hızlandığını ve kaslarının güçlendiğini hissetmeye başlanır. Darbeli masaj yöntemi sayesinde vücudundaki portakal görünümüne son verebilmek mümkün.

G5 MASAJININ FAYDALARI NELERDİR?

G5 masajının çeşitli faydaları vardır. Kasları ve eklem bölgelerini rahatlatır. Kan dolaşımını hızlandırır. Kaslardaki laktik asidi azalttığı gibi, cildi daha esnek bir hale getirir. Vücuttaki ödemi atar ve aynı zamanda kemik ağrısına iyi gelir. Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Kardiyodan önce G5 masajı yaptırmak vücudun daha hızlı ısınmasını ve daha hızlı yağ yakılmasını sağlar.

Ayrıca, vücudu rahatlatıp, stres atmayı kolaylaştırdığı gibi, doku ve kas yaralanmalarının iyileşmesini sağlar’.

HABER: YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.