GENEL Haber Girişi : 26 Kasım 2022 23:18

Diyarbakırlı Hayvanseverler ‘Konya’ için ayaklandı

Diyarbakırlı Hayvanseverler ‘Konya’ için ayaklandı
Diyarbakır’da bir araya gelen Hayvan severler, Konya’da bir köpeğin vahşi şekilde öldürülmesine tepki gösterdi. Belediyelere çağrıda Mehmet Yüksel, “Hayvan bakımevlerinde çalışacak kişiler gönüllülerden oluşmalı” dedi.

AMİDA HABER- Konya’da, önceki gün Belediyenin Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli kişiler, kürekle vurarak bir köpeğin ölümüne neden oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi, tepki çeken görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi, ‘Hayvanları Koruma Kanuna Muhalefet’ suçundan tutuklandılar.

Hayvanseverlerden ortak açıklama

Konya’da yaşanan vahşete bir tepkide Diyarbakır’dan geldi. Diyarbakırlı hayvan severlerle bir araya gelen Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mehmet Yüksel yaptığı açıklamada, Konya’da yaşanan vahşete sert tepki gösterdi.

İnsanlığa sığmaz

Konya’da yaşanan görüntülerin ülke gündeminde herkesi derin bir şekilde yaraladığını belirten Yüksel, “Allah’ın yarattığı dilsiz, konuşmayan bir canlıya kafasına kürekle vurarak öldürmek ne insanlığa ne de Müslümanlığa sığmaz. Enam suresi 36. Ayette buyrulmuştur ki “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kuşlar birer ümmettir” Bu ayet bize hayvanların haklarının olduğunu açıkça hatırlatmaktadır. Bizler irade ve akıl sahibi olarak onlara sevgi göstermek, yemeğini suyunu vermek ve korumakla mükellefiz” dedi.

'Kurumlarda gönüllü çalışırsa bu vahşet görüntüleri yaşanmayacak'

Kurumlarda çalışacak kişilerin gönüllerden oluşması gerektiğini belirten Yüksel, “Bizlerin kurumları yönetenlere bir çağrımız var. Belediye ve ilgili kurumlarda çalışacak kişilerin hayvan bilinci ve sevgisi olması lazım. Yani buralarda çalışacak kişilerin gönüllü olması lazım. Gönüllü insanlar bu kurumlarda çalışırsa hayvanlar bir birini yemeyecek, benzer vahşet görüntüleri yaşanmamış olacak” diye konuştu.






KAYNAK:AMİDA HABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.