SAĞLıK Haber Girişi : 12 Mayıs 2022 23:45

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE, GENİŞ KATILIMLI HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLAMASI

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE, GENİŞ KATILIMLI HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLAMASI
D.BAKIR/ Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde, ’12 Mayıs Dünya Uluslar Arası Hemşireler Günü’ kutlaması yapıldı.
 ‘Dünya Uluslar Arası Hemşireler Günü’ dolayısıyla düzenlenen kutlama, oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

D.Ü. Kalp Hastanesinde düzenlenen programa, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, D.Ü. Hastaneleri Başhemşiresi Belgin Nacitarhan ve hemşirelerin yanı sıra, kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Ayrıca, kamuoyunda ‘Derman Baba’ olarak bilinen, hayırsever vatandaş ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Yılmaz Acu da, programa katılanlar arasındaydı.


 Kısa birer konuşma yapan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, hemşirelerin azim ve çabalarının takdire şayan olduğunu belirterek, böylesi özel bir günde bir araya gelmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Hayvanları Koruma Derneği başkanı Derman Baba Yılmaz Acu ise, hemşirelerin fedakârlık ve cansiperane gayretlerinin bir gün değil, sık sık dile getirilip hatırlanması gerektiğini belirtti.

Hastalara adeta anne şefkatiyle yaklaşarak, onların sağlığına kavuşması noktasında, var güçleriyle gayret gösteren hemşirelerin, özellikle bulaşıcı pandemi sürecinde, doktorlar ve sağlık ordumuzun tüm mensuplarının, takdire şayan bir mücadele ve azim örneği sergilediklerine vurgu yapan Derman Baba Yılmaz Acu, duygularını şöyle dile getirdi:



‘Gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeksizin hastaların hayatının kurtarılması ve sağlığına kavuşması noktasında, örnek teşkil edecek bir duruş gösteren hemşirelerimizi, saygıyla selamlıyoruz.


Sağlık ordumuzun beyaz melekleri, pandemi sürecinde, günlerce evlerine gitmeden, hastanede bir köşeye kıvrılıp birkaç saatlik uykuyla, hastaların sağlığına kavuşması için azim ve sebatla gayret gösterdiler.


Bu zorlu maraton, aylarca devam etti ve hemşirelerimiz, bu zorlu sınavdan alınlarının akıyla çıktılar. Bu durumun şahitlerinden birisi de benim. Onlarla gurur duyuyoruz. Onları böyle bir günle değil, sene boyunca sık sık hatırlamalıyız.



Bu duygu ve düşüncelerle, fedakârlık timsali bütün hemşirelerimize bir kez daha teşekkür ediyor, bu özel günlerini candan kutluyorum’. Ardından, program müzik dinletisi ve kokteyl ile devam ederken, hastane yönetimi tarafından çalışan hemşirelere çiçek hediye edilerek, bu özel günleri kutlandı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.