SİYASET Haber Girişi : 29 Nisan 2020 02:28

DEVA PARTİSİ DİYARBAKIR İLBAŞKANLIĞINA İLK ADAY HAMDUSENA ACUN OLDU.

DEVA PARTİSİ DİYARBAKIR İLBAŞKANLIĞINA İLK ADAY HAMDUSENA ACUN OLDU.
D.BAKIR- Diyarbakırlı siyasetçi Hamdusena Acun, DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığına talip olduğunu açıkladı.

Yıllardır siyasetin içinde olan ve 31 Mart 2019’da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hamdusena Acun, noterden tasdik ettiği projelerle ve dünyada ilk sefer otobiyografisini şiirle anlatan aday olarak, taraflı tarafsız bir çok insanın ilgisini çekip beğenisini aldı.

Adaylık konusu ile ilgili olarak şunları söyledi: ‘Öncelikle kentimin, halkımın ve tüm İslam Âlemi’nin Mübarek Ramazanı Şerifi’ni en samimi duygularımla kutluyorum. ‘11 Ayın Sultanı Şehri Ramazan, sinesinde Kadir Gecesi’ni barındıran ve bizleri Ramazan Bayramı’na ulaştıran, Mukaddes bir zaman dilimidir.

Tuttuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler ve ettiğimiz duaların, Yüce Rabbim’in İzzeti Dergahı’nda kabul olmasını, en kalbi duygularımla niyaz ediyorum’.

Ülkemiz siyasetinde yeni bir ses ve yeni bir soluk ihtiyacı olduğunu belirten Hamdusena Acun, şunları söyledi: ‘Artık siyasette yeni yüzlere ve yeni projelere ihtiyaç var. Son dönemde, ülkemiz genelinde yaşanan sorunlar, giderek daha derinleşmekte. Vatandaşlar olarak, mağduriyet yaşamaktayız.

Nitekim Eski Bakanlarımızdan Sayın Ali Babacan, ‘Demokrasi ve Atılım partisi’ kurarak, siyasete yeni bir renk ve heyecan kattı. DEVA partisi, kısa zamanda, geniş halk kitleleri tarafından karşılık bularak, ülkemiz genelinde il ve ilçe teşkilatlarını kurmaya başlıyor. Senelerdir siyasetin içinde yer almış biri olarak, ben de ülkem ve Diyarbakır ilimizin yaşadığı sorunlara kayıtsız kalamazdım.

Yakın çevrem, iş dünyasından, muhtelif meslek gruplarına, işsiz ve farklı parti mensupları insanlarla, defalarca kez görüşerek istişarelerde bulundum. DEVA partisine katılarak, projelerimi ve hedeflerimi bu siyasi hareketin içinde gerçekleştirmek istediğimi beyan ettim.

Aldığım geri dönüşler bir hayli olumlu oldu. Yapılan öneriler, eleştiriler, çeşitli kişi ve kuruluşların fikir ve projelerini değerlendirdik.

Aldığımız dualar ve destekler, bizi cesaretlendirdi ve ‘bismillahirrahmanirrahim’ diyerek, bu kutlu yola çıktık. Diyarbakır ve ülkemizin bir hayli çoğalmış sorunlarına çözüm üretmek, dünya çapında projeler üreterek, halkımızın istifadesine sunmak için, kollarımızı sıvayarak, önce iyi insan sonra, alanında yetenekli ve başarılı insan diyen, bu kadro hareketine dahil oldum.


Sayın genel başkanımızın ‘geçmişte anlaşmak zordur, ama gelecek için buluşmak mümkündür’ şeklindeki söylemi beni oldukça etkiledi. Şu anda çatışmanın birbirimizi ötekileştirmenin kimseye bir fayda sağlamadığını hepimize zaman ve enerji kaybettirdiğini, bütün gücümüzü, toplum içi uzlaşmaya ve sıkıntılarımızdan kurtarmaya harcamamız gerektiğini söylüyor.

İnsanlarımızın alım gücü düşüyor, ekonomi S.O.S. veriyor, işsizlik giderek artıyor. Sayın Ali Babacan’ın çıkışı ve parti kuruşu, bir çok vatandaşımızda heyecan yarattı, Halkın bağrından çıkmış olan, başarılı bir bakanlık süreci yaşayan Ali Babacan, bütün haksızlıklara, hukuksuzluklara, ekonominin kötü yönetimine, artan işsizliğe dur demek için DEVA partisini kurdu. Sayın Babacan’ın sık sık dile getirdiği gibi, DEVA partisi, bir kadro hareketidir.



Binlerce yıllık tarihe sahip kültüre ve kadimliğe sahip ve bir o kadarda mağdur ve mazlum kentimizin bağrından çıkmış biri olarak, bir halk ve kadro hareketi olan DEVA partisinin, Diyarbakır İl Başkanlığına talip olduğumu bu vesileyle ilan ediyorum. Bu kapsamda, Diyarbakır’a katkı sunmak isteyen tüm kişi ve kuruluşlarla bir araya gelerek, fikir alış verişinde bulunmak ve istişare etmeye hazır olduğumu belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta kentimin, kadirşinas halkımız ve İslam âlemi olmak üzere, tüm dünyanın yaşadığı koronavirüs bulaşıcı pandeminin (KOVİD-19), içinde bulunduğumuz mübarek gün ve geceler hürmetine sona ermesini, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.