DEĞİŞİMİN ADI BAŞKAN HÜSEYİN BEYOĞLU

HDP tarafından 20 yıl yönetilen Diyarbakır’ın 36 ilden büyük ilçesi Bağlar, 2019’da Ak Parti’ye geçtikten sonra iki yılda yapılan hizmetler ve yaşanan değişim ile kabuğunu değiştirdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’altın şehirler’’ hedefine uygun bir Bağlar yaratmaya çalışan Ak Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediyeciliği siyaset değil hizmet üretme yeri olarak görerek toplumun tüm kesimlerine hizmet ulaştırarak gönüller kazanmaya devam ediyor.


Başkan Beyoğlu kendi üretim tesislerinde bazalt taşından üretmiş olduğu asfalt ile ilçeye 140 bin kilometreden fazla yeni yol kazandırdı. Yeni projeleri ile 400bini aşan nüfuslu ilçenin çehresini değiştiren, köyden şehre göçün en fazla yaşandığı bir ilçe olan Bağlarda yaşanan değişim ve dönüşüm ile fark yaratan bölge haline getirdi.


Başkan Beyoğlu, çarpık kentleşme ile gündemden düşmeyen eski Bağlar bölgesini dönüştürmek içinde ‘’ Yerinde Dönüşüm’’ modelinin uygulanacağı ve Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylanan ‘’ Kentsel Dönüşüm Projesiyle’’ eski Bağlar bölgesini çarpık kentleşmeden kurtarmak ve modern bir yaşam alanına döndürmeye çalışıyor.


Eski Bağlar olarak tabir edilen bölgede depreme dayanıksız yapılar, itfaiye ve ambulansın giremeyeceği, yeşil alan ve oyun alanların bulunmadığı dar ara sokaklardan oluşması, özellikle uyuşturucu ve örgütlerin mekânı halindeydi.


Başkan Beyoğlu ayrıca Diyarbakır’a özgü ağaç türleriyle yaptığı çok amaçlı 5 park projesiyle, bölgemizde bir ilk olan kent içi organik tarım projesi, eğitim merkezini hayata geçirdi.


Yakın zamana kadar terör, madde bağımlığı, hizmet alamayan yerleşim yerleri, çarpık kentleşme ile gündemden düşmeyen Bağlarda, şimdi yaşanan değişim ve dönüşüm ile fark yaratan bir bölge haline geliyor, Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun tevazu, samimiyet ve gayretiyle.

Yani İlçenin 50 yıllık makûs talihi değişiyor.


       Esen kalın.

      Günün sözü: El birliği ile tarihe gömeceklerdi. El birliği ile tarih yazıyoruz.

Facebook: mehmetçet21

Twitter: mehmetçet21

Mehmetcet21.blogspot.com

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.