GÜNCEL Haber Girişi : 07 Mart 2021 17:31

BEDİRHAN AKYOL’UN YENİDEN AK PARTİ YÖNETİMİNE GİRMESİ SEVİNÇLE KARŞILANDI

BEDİRHAN AKYOL’UN YENİDEN AK PARTİ YÖNETİMİNE GİRMESİ SEVİNÇLE KARŞILANDI
D.BAKIR- ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ,hayırsever iş adamı Bedirhan Akyol’un, yeniden Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) saflarında uzun süre mücadele eden, Ak parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Bedirhan Akyol’un, yeniden Ak parti İl Yö

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Diyarbakır İl başkanlığı görevine Muhammed Şerif Aydın’ı getirdi.

Halk tarafından sevilen, yardım severliği ve sporcu kişiliği ile tanınan Bedirhan Akyol’un, yeni dönemde Ak parti İl Yönetimine girmesi sonrası, Diyarbakır başta olmak üzere, bölgemiz ve ülkemizin birçok illerinden tebrik ve hayırlı olsun mesajları yayınlandı. Sosyal medya platformlarında duygularını dile getiren muhtelif meslek gruplarına mensup vatandaşlar, sevenleri, dostları ve arkadaşları, Bedirhan Akyol’un bir Diyarbakır sevdalısı olduğunu belirterek, çalışmalarında başarılar dilediler. Yönetim Kurulunda, önümüzdeki günlerde görevlendirme yapılacağı belirtiliyor.


BEDİRHAN AKYOL, DİYARBAKIR’IN BAĞRINDAN ÇIKAN BAŞARILI VE HAYIRSEVER BİR İŞ ADAMI VE SİYASETÇİDİR

Diyarbakırlı hayır sever  iş adamı ve siyasetçi, Bedirhan Akyol, uzun senelerden beri Diyarbakır’da siyaset ve spor dünyasında aktif olarak görev yapmış, bu Mukaddes kente unutulmaz hizmetler vermiş birisi olarak, gönüllerde yer etmiş birisi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevinde uzun seneler başarıyla görev yapan Bedirhan Akyol, bunun yanı sıra, kentimizin sporunda da özel bir yere sahip.


Diyarbekirspor ve Diyarbakırspor 1968 Kulüpleri’nin de aralarında yer aldığı 3 Spor Kulübü’nün kurucusu olan Akyol, 1990 yılından bu yana, yani yaklaşık 30 yıldır futbolun içinde olan birisi. Bu süre zarfında senelerce kulüp başkanlığı ve yöneticilik yapan Bedirhan Akyol, tüm bilgi birikiminin yanı sıra, maddi anlamda da kulüplerimize destek olarak, unutulmaz hizmetlerde bulundu. İş Adamı, siyasetçi ve aynı zamanda İlimizin tanınan ve saygı duyulan kanaat önderlerinden biri olan Akyol, tecrübesi ve bilgi birikimiyle, İlimizin faydasına olacak birçok projeye öncülük etti.


Hem kent ekonomisine ve hem de istihdama katkı sağlayan Bedirhan Akyol, taziyelere katılarak, insanların acılı ve zor günlerinde yanlarında oldu. Bunun yanısıra, hastaları ve yaşlıları ziyaret ederek, ekonomik durumları elverişli olmayan ailelere yaptığı yardımlar ile, hayır duaları aldı. Çalışkanlığı ve mütevaziliğinin yanı sıra, bugüne kadar bir çok husumetli aileyi barıştırarak kan davalarının sona ermesi noktasında, büyük çabalar sarf eden Bedirhan Akyol, duygularını şöyle dile getirdi:

‘Yüce Rabbim’e şükürler olsun, mukaddes kentimize ve kadirşinas insanlarımıza çok yönlü faydalar sağlama imkânlarını bahşetti. Bundan sonra da elimizden gelen bütün çabayı sarf ederek, hayır duaları alma yolunda mücadelemize devam edeceğiz’.


Üç spor kulübünün kurucusu olan ve yaklaşık 30 yıllık kulüp başkanlığı ile yöneticilik geçmişi olan Bedirhan Akyol, 1990 yılından bugüne kadar, kent sporunun gelişmesi, yetenekli sporcuların keşfedilerek yetiştirilmeleri ve Diyarbakır’ın sportif arenada en iyi şekilde temsil edebilmesi noktasında, gecesini gündüzüne katarak çalıştı.

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNDE HEP MEYDANLARDAYDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen sonrasında, sergilediği cesur tavırla meydanlara inerek, örnek bir duruş sergileyen Akyol, bu tavrıyla da, Diyarbakır halkından tam not aldı. Senelerdir iş dünyası içinde ve hem de sporun içinden gelen biri olarak, Diyarbakır’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerin yanı sıra, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yaptığı ayni ve nakdi yardımlarla da, vatandaşların takdirini kazanmış durumda. Gerek kendi firmasının olanakları ve gerekse Ak parti İl Başkan Yardımcısı sıfatıyla, senelerdir birçok aileye yardımlar temin eden, taziye ve hasta ziyaretleri yaparak, insanların zor ve acı günlerinde yanlarında olan ve hayır dualarını alan Akyol, sinesinden çıktığı Diyarbakır’a hizmet vermenin onur verici olduğunu belirtiyor. Kapısına gelenler için, elinden geleni yapan ve boş göndermeyen, hayırsever bir insan olan Bedirhan Akyol, uzun yıllar bir siyasetçi olarak da memleketine hizmet verdi.


SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, BU YOLA BAŞ KOYMUŞ BİRİ

Ak parti saflarında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber, uzun seneler siyaset yaptığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bedirhan Akyol, Erdoğan’a olan sevgisi ve hayranlığı herkes tarafından bilinmektedir.

‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bir dünya lideridir. Ak parti İl Başkan Yardımcılığı, Kayapınar Belediye Başkan Adaylığım ve Milletvekili Aday Adaylığım süreçlerinde gerek Ankara ve gerekse Diyarbakır’da kendisiyle sık sık bir araya gelme olanağı buldum.

Ak partinin iktidara geldiği 2002 yılından, bugünlere baktığımızda, ülkemizin gerçekten köklü bir değişim geçirdiğini ve çağ atladığını görebiliyoruz’ diyen Bedirhan Akyol, görüşlerini şöyle dile getirdi:



‘Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık ifade ettiği gibi, 2002 seçimlerinin hemen ardından 'Bismillah' diyerek kolları sıvadılar ve ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözünün startını verdiler.

Adalet, Eğitim, Sağlık ve Emniyet’. Yaklaşık 18 yıldır bu dört ana konu üzerinde yapılagelen çalışmalar, gerçekten dünya tarihine geçecek türde çalışmalardır. Yani ‘Halka Hizmet Hareketi, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde tarihimizde görülmemiş hizmetlere imza atarak, gönülleri fethetti. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeline geçtikten sonra ise, bürokraside yaşanan zaman kaybı asgariye indi ve ülkemiz daha güçlü ve kararlı bir şekilde geleceğe doğru yöneldi.

Ak parti kadroları, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, ülkemizi çok daha aydınlık geleceğe taşımak için var gücüyle çalışmaya ve üretmeye devam ediyorlar.

Allah’ın izniyle, devletimizin bütün kadroları ve halkımız, bütün bu devasa projelerin hepsini gerçekleştirerek, bu kutlu vatan topraklarında, vizyonumuza vizyon katacak çalışmalarına aralıksız olarak devam edecek ve ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracaklar’.


DİYARBAKIR’A SAYISIZ KONUT VE TESİS KAZANDIRDI

Uzun yıllardır Diyarbakır’da inşaat sektöründe hizmet verdiklerini belirten Bedirhan Akyol, şunları söyledi: ‘İnşaat sektörünün deneyimli ve güvenilir isimleri ile çıktığımız bu hizmet yolculuğunda, bugün itibariyle sektörün en hızlı büyüyen ve kendini geliştiren firmaları arasında yer almanın gururunu yaşamaktayız. Hizmete sunduğumuz projelerde her zaman için ‘Kalite ‘Olmazsa olmazlarımızın başında gelir’ şiarıyla hareket ettik.

Ayrıca, sosyal ve nitelikli yaşam alanları sunarak, hem insanlarımıza istihdam alanları sağladık, hem de kentimizin ekonomisine katma değer katmış olduk. Modern mimariye özgün çözümler ve kalitesi esas alan anlayışımızla, güvenilir konutlar zincirine sürekli yeni halkalar ekledik. Modern yaşamın gereksinimlerinin yanı sıra, insana ve doğaya saygılı, çağdaş yaşam merkezleri ve sosyal yaşam alanları oluşturarak, insanlarımızın özlemini duyduğu huzurlu, güvenli ve keyifli yaşam alanları oluşturduk.

Sanayi Yapıları, Sosyal ve Ticari Yapılar ve Konutlarda, İnşaat sektörünün farklı alanlarında, tecrübeli ve uzman kadromuz ve teknolojinin en gelişmiş olanaklarıyla, yaşamı hep daha iyiye götürmeyi hedefleyen kurumsal birikimimizle, çok yönlü çalışmalarımıza devam ederek, halkımıza hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz’.


BEDİRHAN AKYOL’U TANIYALIM

1969 yılında, Diyarbakır’a bağlı Kayapınar mezrası Zerve köyünde doğan Akyol, ilkokulu Kayapınar’da okudu. Ali Emri Ortaokulu ve lisesinde orta eğitimini tamamlayan Akyol, 1986 yılında Tarımspor kulübünün başkan oldu. 1990-1992 yılları arasında, Askerlik görevini yaptı. 1993 yılında sonra futbol, kelimenin tam anlamıyla hayatı oldu ve uzun seneler kulüp başkanlığı yaptı. Bir yandan futbol oynarken, bir yandan kulüp başkanlığı yaptı.

1996 yılında Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünde okuyan Akyol, 1997 yılında Tarımspor kulübünü Kayapınar Belediyesi’ne hibe etti. Aynı zamanda futbolun yanı sıra Diyarbakır’da müteahhitlik yapan Akyol, 1998 yılında Beşyüzevlerspor Kulübü’nün başkanlığı ve Çaykur Bölge Müdürlüğü Sendika Başkanlığı yaptı.

Adalet ve Kalkınma partisi (Ak parti) Diyarbakır İl Başkanlığı bünyesinde, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ve Mali İşler Başkanlığı görevlerini yürüttü. Aynı zamanda Doğu Güneydoğu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Akyol, 2009 yılında AK Parti Kayapınar Belediye Başkan aday adayı olarak seçimlere katıldı. Akyol, 2010 yılında Beşyüzevlerspor Kulubü ismini değiştirerek, Yeni Diyarbakırspor Kulübü yaptı. Ak parti Mali İşler Başkanlığı olarak 3 yıl görev yapan, Akyol, Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanlığı görevini de uzun yıllardır başarıyla yürütmekte.


KENT SPORUNA VE GENÇ SPORCULARA KATKI SAĞLADI

Görev yaptığı süre zarfında, sporun barış ve kardeşlik olduğunu, mesafeleri ortadan kaldırdığını, kulüpler ve kentler arasında yeni kardeşlik köprüleri ve dostluklar inşa edilmesine zemin hazırladığını belirten Bedirhan Akyol, ‘Sporun içinde kesinlikle şiddet yer yoktur, olmamalıdır. Bizim görev yaptığımız süre zarfında, zaman zaman hakemlerin kötü niyetli ve aleyhimize yönettiği maçlarda bile, hiçbir zaman duruşumuzu bozmadık, hakkımızı hukuki yollardan aradık’ diyerek sporun ve sportif karşılaşmaların kaynaştırıcı ve birleştirici unsurlarından azami ölçüde faydalanılması gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca, her yıl düzenli olarak sokak çocuklarına ve semt gençlerine spor malzemesi yardımlarında bulunan ve gönülleri fetheden Akyol, Kick Boks Dünya İkinciliğine kadar yükselen sporcunun yetişmesini sağladı. Atletizmde ise Avrupa üçüncüsü olan sporcunun yetişmesinde büyük emekler vererek, Diyarbakır tarihine unutulmayacak bir dizi sportif başarının elde edilmesinde en büyük pay sahibi oldu. Diyarbakır da ilk kez bir Amatör spor kulübünün açılış maçı için, Bulgaristan’dan Süper Lig takımını getirerek, tarihe geçen Bedirhan Akyol, enerjisini, mesaisini ve maddi olanaklarını, kentimiz insanı ve sporcuları için seferber etti. Halen de, birkaç farklı spor branşında kulüp başkanlığı görevini sürdüren Bedirhan Akyol, spor ve hizmet sevdalısı biri olarak gönüllerde yer edinmiştir.


Avrupa üçüncüsü sporcunun yetişmesinde de unutulmayacak çabaları ve emekleri olan, İlimizin sporunun gelişmesi ve ilerlemesi yönünde unutulmaz katkılar sağlayan hayırsever iş adamı Bedirhan Akyol, Yeni Diyarbakırspor Kulübünün ismini ‘Diyarbekirspor’ olarak değiştirip, bu kulübün kurucu başkanı olarak uzun seneler başarıyla görev yaptı. Diyarbekirspor, onun döneminde çok başarılı maçlar çıkarırken, 3. Lige yükselme başarısı da gösterdi. Bu arada birçok sporcu, Diyarbekirspor Altyapısından yetişti.

Uzun senelerden beridir, spora çok yönlü katkılar sunan Bedirhan Akyol, yaklaşık 11 trilyona yakın bir meblağı, sporumuza, yani geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza ve gençlerimize aktararak, onların istifadesine sunmuştur.

‘Vatan Sevgisi İmandandır’ şiarıyla, bugünlere kadar azim ve gayretle mücadelesini sürdürmeye devam eden Akyol, siyaset hayatı boyunca da, ilkeli ve adaletli duruşla, herkesin takdirini kazanmıştır.

AKYOL: BU GÜVENE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Bedirhan Akyol, yeniden Ak parti saflarında mücadele edecek olmasından dolayı, son derece mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘Ak partinin bir neferi olarak, zaten bu kutlu hareketten hiç ayrı kalmadık. Halka Hizmet Hareketinin bir mensubu olmak, bizim için onur vericidir. Gerek telefonla, gerek sosyal medyadan ve gerekse bizzat gelerek, tebriklerin ileten Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, dava arkadaşlarım, muhtelif meslek gruplarına mensup vatandaşlarımız ve Diyarbakır sevdalısı bütün gönül erlerine en samimi duygularımla teşekkür ediyorum.

Bu güvene layık olabilmek için, bu günden itibaren, var gücümüzle mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu hizmet treninden kesinle inmeyecek, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

İslam tarihin unutulmaz komutanı ve devlet adamı Selahaddini Eyyubi’nin son derece önemli veciz ifadeleri, bizim kalbimizde yer etmiştir:

‘Sefer bizim, Zafer Yüce RABBİMİZ’indir’.

Elbette ki bizler bu şanlı seferin birer askeri olarak, son nefese kadar davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Yine Selehaddin Eyyubi’nin dediği gibi, ‘dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar’. Dolayısıyla, bizler dostlarımızla değil, topyekün birlik ve beraberlik anlayışı ve seferberlik ruhuyla, aziz vatanımıza kast eden bütün düşmanlarla mücadeleye devam edeceğiz’.

 



ÖZEL HABER:YILMAZ ACU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.