BATI VE DARBE

                         

 

Batı dünyasında bir ölçüt var. Doğuda yapılan darbeler batılı ülkelerin işine gelebiliyor. Bu durumda yapılanlara darbe diyerek kendi çıkarlarına ters düşen bir hareketin içine girmek istemiyorlar.

Bu yüzden beyaz saray Ortadoğu'da özellikle İslam coğrafyasında yapılan askeri müdahaleleri ( Darbeleri ) nasıl adlandıracağı konusunda karar vermekte zorlanıyorlar. Çünkü darbecilerin tümünü Batı dünyası desteklemektedirler. Avrupa birliği de aynı rahatsızlığı taşımaktadır.

Batılı ülkelerin Ortadoğu'da kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarının peşinde olduklarını, bölge halklarının huzur ve refahını hiçe saydıklarını artık göre biliyoruz. ABD ve AB’nin İslam coğrafyasında yapılan darbelerin karşısında nasıl bocaladıklarını daha rahat anlayabiliyoruz.

Ama aynı zamanda batı dünyasının dünyanın geri kalanı karşısında her geçen gün prestij ve meşrutiyet kaybettiklerini söyleye biliyoruz.

 Son söz:

  Her gecenin bir sabahı vardır. Herkes yaptıkların hesabını verecek.

     

Esen kalın.



Facebook: mehmetcet21

Twitter: mehmetcet21

Mehmetcet21.blogspot.com

 

Etiketler : MEHMET ÇET BATI DARBE
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.