BATI SEVDALISI ULUSALCILAR


Devamlı olarak her fırsatta ve her ortamda ağızlarından düşürmedikleri bağımsız Türkiye sloganını söyleyen ve söylemlerinde sıkça dile getiren sözde demokrat ve özgürlükçüler hemen hemen her olayda ülkemizin dış güçlere karşı verdiği mücadelede adeta yalvarırcasına ABD ve Batı’ya Türkiye’ye müdahale etmelerini istiyorlar.

Ülkemiz de Batı sevdacılığı 1800’li yıllarında başladı ve hala günümüzde de devam etmektedir. Özellikle Osmanlının son dönemlerinde bu ayyuka çıktı. Gerçek şu ki geçmişini bilmeyenler, geleceğe yön veremezler.

Osmanlının son dönemini incelemekte fayda var.

İttihatçıların Abdülhamid’i tahtan indirmesi için Fransa ve İngiltere büyük destek verdi. İttihatçı ’’Kahramanlar’’ aslında Osmanlı’ya karşı savaşan gayri müslim komitacılar ile beraber hareket ediyorlardı. Ermeni Taşnaklar ile de ittifak halindeydiler. Ayrıca ittihatçıların önemli bir kısmı mason ve ‘’dönme’’ idi. Zaten ittihat ve terraki de Fransızca ‘’unite’’ ve ‘’proges’’ kelimelerinden bu ismi almıştı.

Bu yabancı etkisi o kadar büyüktü ki, 2.ci Meşrutiyet ilan edilince kutlamalarda Fransız Ulusal marşı çalınmıştı. Pek ‘’medeni’’ Fransa’nın bu marşında şu sözler vardır. ‘’Bırak, saban izleri soysuz kanlar ile dolsun.’’

Kısacası, ittihatçılar ‘’devleti yıkımdan kurtarmak’’ iddiası ile başa geldiler. Ama devleti yıkanlar onlar oldu. Artık şu gerçeği görmek lazım.. Bizi yıkan ve bugün hala birçoğumuzun kafasında ‘’normal’’ bir şeymiş gibi duran şey/husus şu: Batılıların her türlü oyununa memleket içinde iktidarı ele geçirmek için alet olmak. Her sözünde, her işinde Batılı çıkar ve tezleri esas almak. Kısacası Batı uşaklığı…

Evet, bizi hâlâ zayıf bırakan şey, bu uşaklık psikolojisidir.

Osmanlı bu şekilde İngiltere’nin isteğine uygun yıkıldıktan sonra, bu kez, bu aşağılık kompleksi resmi ideoloji haline de Cumhuriyetin elitleri olmuştur.

Bugün de günümüzde Batı sevdacılığı tam hızla devam etmektedir.

Günün sözü: Geçmişini bilemeyenler, geleceğine yön veremezler.

Esen kalın.

Facebook: mehmetçet21

Twitter: mehmetçet21

Mehmetcet21.blogspot.com

 

Etiketler : Mehmet çet Osmanlı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.