SİYASET Haber Girişi : 11 Mart 2021 11:21

Başkan Şenol: Şuurlu bir Dijital Kültüre ihtiyacımız

Başkan Şenol: Şuurlu bir Dijital Kültüre ihtiyacımız
Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mustafa Şenol, Bilim ve Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler konusunda açıklamalarda bulunarak, gençlerin ülkenin dünya üzerinde Bilim ve Teknoloji alanında alacağı yeri belirleyecek en önemli aktörle

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mustafa Şenol, Bilim ve Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler konusunda açıklamalarda bulunarak, gençlerin ülkenin dünya üzerinde Bilim ve Teknoloji alanında alacağı yeri belirleyecek en önemli aktörler olacağını söyledi.


“DÜNYA BİLİM VE TEKNOLOJİYE ODAKLANMIŞ”

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mustafa Şenol  gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu. Dünyanın bilim ve teknolojiye odaklandığını belirten Başkan Şenol, “Dünya varolduğu günden beri süre gelen insan ihtiyaçları ve ger geçen gün kullanım ve ihtiyaca ulaşım imkanı insanoğlunu teknik bir gelişim sürecine sürüklemiştir.


Asırlarca yaşamı kolaylaştırmak için üretilen fikirler ve gerçekleştirilen icatlar manevi ve vicdanı duyguları kaybettiği oranda yaşamı kolaylaştırmak değil devletlerin savaş aracı ve kendinden olmayanı yok etmeye yönelik planların aracı olmaya doğru gitmiştir. Milli Görüş'ün kurucusunu rahmetli Necmettin Erbakan hocamızında bir sözünde ifade ettiği gibi ; tüm insanlığın huzur ve selameti için mücadele etmeli ve insanca yaşamanın düzenini kurmak için hizmet etmeliyiz. Öte yandan artık dünya bilim ve teknolojiye odaklanmış, ülkelerin gelişmişlik düzeyi bilim ve teknolojinin hızıyla ölçülmektedir” dedi.


“GERİYE DÖNÜK BEYİN GÖÇÜ İHMAL EDİLMEMELİ”

Bilim ve teknolojide geri kalan toplumların sömürge durumuna düştüğünü belirten Başkan Şenol, “Bilim ve Teknoloji de geri kalan toplumların çok kısa süreler zarfında bu konularda ilerlemiş medeniyetler ve ülkeler karşısında bir nevi sömürge durumuna düştüğü aşikardır. Bilim sadece pozitif bilimler kabul edilen fizik, kimya, biyoloji vs. gibi alanlar değil beraberinde ülke yönetimleri, ülke ekonomisi gibi birebir insan hayatını ilgilendiren her türlü olguya dahil olmuş durumdadır.  


Bir taraftan ülkemizde Savunma Sanayisi ile atılan adımları tebrik etmekle beraber beraberinde toplumsal sınıf farklarının minimal düzeye ingirmesi gibi bir tutarlılıkta Yönetim Biliminin bir gereği olduğu ifademiz zaruridir. Her alanda aynı anda verilecek mücadele ile , Teknoloji Çağını yakalamamız için "Geriye Dönük Beyin Göçü" nün de ihmal edilmemesi gerektiğini altını çizerek ifade ediyoruz. Ve son olarak geleceğimiz olan gençlerimiz bu ülkenin dünya üzerinde dünya üzerinde Bilim ve Teknoloji alanında alacağı yeri belirleyecek en önemli aktörler olacaktır, hal böyle iken donanımlı ve bilgi-birikimini insanlığın hizmetine sunmak üzere ve ahlaklı işler yaptıracak şuurlu bir Dijital Kültüre ihtiyacımız olduğunu önemle kamuoyuna arzederiz” diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.