GÜNCEL Haber Girişi : 16 Ekim 2021 23:41

Başkan Kaval’dan Mübarek Mevlüt Kandili Mesajı

Başkan Kaval’dan Mübarek Mevlüt Kandili Mesajı
Hurdacılar, Buzdolabı Tamircileri Tüpgaz Esnaf Sanatkârlar Odalar Başkanı Şeyhmus Kaval, yayınladığı mesajda, halkımızın ve tüm İslam Âlemi’nin Mübarek Mevlid Kandili’ni kutladı.

Yarın akşam kutlayacağımız Mevlid Kandili’nin rahmet, bereket ve sayısız İlahi lütuflarla dolu olduğuna dikkati çeken Başkan Şeyhmus Kaval, mesajında şu görüşlere yer verdi:


‘Kudreti sonsuz olan Yüceler Yücesi Allah’ım, bizleri hak yoldan, doğruluktan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Herkese hayırlı ve bereketli nice Kandil dileklerimizi iletiyorum’.


BU HİKMETLER, BİZLERİ HEP İLERİ DOĞRU TAŞIR

‘Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) her davranışı bize bir hikmeti öğretir’ diyen Kaval, ‘Onun örnekliği, sadece şekle dayalı sünnetlerin yaşatılması değildir.


Aynı zamanda üstün ve örnek ahlaki vasıflarının tüm özelliklerini alabilmek ve bunları hikmetine uygun yaşayabilmektir. Sünneti, bedenimizi örtmek için giydiğimiz kıyafetlerin yanı sıra, benliğimizi her türlü kötülüklerden koruyacak olan iyi davranışlarda arama ve yaşatmamız gerekir.


Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) her davranışı bize bir hikmeti öğretir. Bu hikmetlere dayalı yaşama ölçütleri. bizi bir adım daha Ona ve Onun sünnetine yaklaştırmış olur. O bizim için her şeyiyle örnektir. Baba olarak örnektir, eş olarak örnektir, öğretici olarak örnektir ve yönetici olarak örnektir. Biz Müslümanlara düşen görev Hazreti Peygamber’i tanımak, anlamak ve hayatı Onunla anlamlandırmaktır. Müslümanlar hayatlarını, Onun hayat modeline güçleri yettiğince benzetmeye çalışmalıdırlar. Bu da, Onun yaşadığı insanî ve İslami Hayatı tanımayı gerektirir.


Bu duygu ve düşüncelerle bütün halkımızın Mübarek Mevlid Kandili’ni en halisane duygularımla kutlar, İslam Alemi ve tüm insanlık alemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini, Yüce Rabbim’den niyaz ederim’.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.