ASAYİŞ Haber Girişi : 23 Temmuz 2021 02:42

Başkan Erdem’den Konya’daki Kürt aileye yapılan saldırıya kınama

Başkan Erdem’den Konya’daki Kürt aileye yapılan saldırıya kınama
Konya'nın Meram ilçesinde ırkçı bir grubun Kürt bir aileye saldırısı iddiaları sonrası Hakim Dal yaşamını yitirdi. Saldırgan grubun daha önce de aileyi defalarca kez tehdit ettiği iddia edilirken, Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem’de
Meram’da yaşanan ve Kürt vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırıyı çirkin bir saldırı olarak kabul eden ve kınayan Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı  Ali Erdem “Konya'nın Meram ilçesinde kürt vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı esefle kınıyorum. Ne yazık ki zaman aralıklarıyla olsada düzenli olarak bu olaylar ile ülke gündemimiz bu çirkin zihniyete şahitlik ediyor.


Aynı topraklarda yaşadığımız ve kurulduğu günden beridir bu ülkenin ev sahibi olan insanlara karşı bu tutum kabul edilebilir gibi değildir. Her fırsatta bizi bölemeyecekler diyip bunun dış güçlerin bi oyunu olduğunu ifade ediyorsanız o halde bu oyunu bozacak olguları da toplum içerisinde yayılmış zehire karşı panzehir politikalar ile hayata geçirip mücadele etmek zorundasınız.

 Bir tarafından sürekli zulme uğradığı ama diğer tarafında aman fitne çıkmasın biz kardeşiz diye bastırmasıyla göz yumulacak bir durum değişir. Saldırıya uğrayıp vefat eden kardeşimize rahmet diliyor acılı ailesine sabırlar diliyorum. Sözde kalmayacak adımlar ile umulur ki bu olayları tekrar duymayacağımız yarınlara kavuşuruz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.