GÜNDEM Haber Girişi : 24 Temmuz 2021 11:15

BASINIMIZ, TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN TEMEL TAŞLARINDANDIR

BASINIMIZ, TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN TEMEL TAŞLARINDANDIR
D.BAKIR- Ak Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı,ZANA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Akyol, ‘24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı'nı kutladı.
Bedirhan Akyol, yayınladığı yazılı mesajında, basınımızın demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu kaydederek şu görüşlere yer verdi: ‘Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımız, demokrasimizin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.



Günümüzde baş döndürücü hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları, kişilerin her türlü sorunlarını dile getirmelerine ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini duyurmalarına imkân tanıyarak haberleşme özgürlüğünü sağlamaktadır. Görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren, meslek ilkelerine bağlı basın mensuplarımızın ifa ettikleri görev oldukça hassas ve yerine getirilme bakımından oldukça meşakkatlidir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Basın, Milletimizin Müşterek Sesidir’ veciz ifadeleriyle, basınımızın bu önemli misyonunu en güzel şekilde ifade etmiştir.

15 Temmuz 2016 günü milli irade ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı basınımızın, ülkemiz ve Aziz milletimiz için son derece önemli bir görev icra ettiğine tüm dünya şahitlik etmiştir. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. Görevlerini özveriyle yerine getiren, ilkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren, tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü'nü samimi duygularımla kutlar, çalışmalarında üstün başarılar dilerim’.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.