EĞITIM Haber Girişi : 12 Ocak 2022 21:14

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeniden Mehmet Bulut'a emanet

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeniden Mehmet Bulut'a emanet
2021 yılında Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen ve görevde kaldığı 5 ay içerisinde Bağlar'da bir çok projeye imza atan ve daha sonra İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığı görevine getirilen

Mehmet Bulut yeniden Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirildi.

Eksik kalan işleri ve projeleri tamamlayacaklarını dile getiren Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Ocak 2022 de Bağlar ilçe Müdürümüzün görevden alınması ile il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teklifi Sayın Bakanımızın onayı ile tekrar Bağlar ilçemize ilçe müdürü olarak görevlendirildim.

Eksik kalan işlerimizi projelerimizi tamamlamak ve Bağlar ilçemizi üst sıralara taşımak en büyük arzumuzdur. “Gitmediğin yer senin değildir” şiarı ile gezmediğimiz, gitmediğimiz okulumuz, girmediğimiz öğretmenler odamız kalmayacaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizin gözlerinin içine bakmak ve yüreklerine dokunabilmek için" dedi.

ÖĞRETMENLİĞE İSTANBUL'DA BAŞLADI, DİYARBAKIR'DA DEVAM ETTİ

Öğretmenlik mesleğine İstanbul'da başladığını belirten ve 2002 yılında da Diyarbakır'a öğretmen olarak döndüğünü belirten Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "1998 Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih öğretmenliğini tamamladıktan sonra ilk öğretmenliğe İstanbul da başladım. 2002 yılında memleketim Diyarbakır’a öğretmen olarak isteğe bağlı yer değişikliği ile geri döndüm.

 

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı çeşitli okullarda öğretmen, Müdür yardımcısı ve Okul müdürü olarak görev yaptıktan sonra şubat 2017 Diyarbakır il Müdür yardımcısı olarak atandım. İl Müdür yardımcısı olarak Ortaöğretim, mesleki Eğitim, Din öğretimi ve Temel Eğitim şubelerinde koordinatör il müdür yardımcısı olarak görevlendirildim. 2019 Mayıs ayında KOCAKÖY ilçe müdürlüğüne geçici görevlendirildim. 5-6 ay ilçe müdürü olarak görev yaptığım süre içinde ilimizin en küçük ilçelerinden biri olmasına rağmen 17 ilçe içerisinde Karacadağ kalkınma ajansında 3 proje geçiren tek ilçe milli eğitim müdürlüğü olduk. Kocaköy ilçesini LGS ve YKS başarılarında üst sıralara taşıdık. 2019 Aralık ayında İl Müdür yardımcılığına geri döndüm.

 İstanbul ve Ankaradan sonra öğrenci yerleştirme sorunu olan üçüncü il Diyarbakırdı. Aynı yıl İlimizde 47 bin 8. Sınıf öğrencinin 9.sınıfa yerleştirilmesi sorunu sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde yerine getirdim" dedi.

 2021 YILININ İLK BEŞ AYINDA DA BAĞLAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ YÜRÜTTÜ

2021 yılında Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 5 ay yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Bulut, "2021 yılında Bağlar ilçemize il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teklifi ve Bakanlığımızın kararı ile Bağlar ilçemize geçici görevle İlçe müdürü olarak görevlendirildim. 5 aylık görev süresi içinde BAĞLAR ilçemiz TÜBİTAK 2204 A-2204 B-4006 , ERASMUS gibi bilimsel projelerde 17 ilçemiz içerisinde resmi okullarda nicelik ve nitelik olarak en çok başarıya imza atan ilçemiz olmuştur.

Taşıma kapsamındaki öğrencilerimizin yemek iaşelerini ilçemizde bulunan Meslek lisesine vererek okulumuza döner sermaye katkısı sağladık. Bağlar ilçe müdürümüzün yargı kararı ile göreve başlaması nedeniyle Temmuz 2021 de il müdür yardımcılığına geri döndüm. Temmuz 2021 de il müdür yardımcısı olarak döndüğümüz görevimizde Başta mesleki Eğitim merkezlerimiz ve Döner sermayeli okullarımız olmak üzere Diyarbakırımızı üst sıralara taşıdık. 10 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde açılışını yaptığımız MESEM’e (Mesleki Eğitim merkezleri) kazandırdığımız öğrenci sayısı ile 81 il içerisinde Ankara ve İstanbuldan sonra 3. İl Diyarbakır olmuştur.




Bu başarı ile birçok sanayi şehri geride bırakılmıştır. Meslek liselerimizde Covid-19 tedbirleri doğrultusunda ihtiyaca binaen ürettiğimiz Maske, Dezenfektan, Yüzey temizleyicisi ile okul sıra masaları, kütüphane malzemeleri ve mobilya gibi birçok alandaki üretimlerimiz ile yaklaşık 30-35 milyon lira döner sermaye sağladık. Bu döner sermaye il öğrencimizden öğretmenimize ve okulumuza katkılar sağladık.

Ocak 2022 de Bağlar ilçe Müdürümüzün görevden alınması ile il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teklifi Sayın Bakanımızın onayı ile tekrar Bağlar ilçemize ilçe müdürü olarak görevlendirildim. Eksik kalan işlerimizi projelerimizi tamamlamak ve Bağlar ilçemizi üst sıralara taşımak en büyük arzumuzdur. “Gitmediğin yer senin değildir” şiarı ile gezmediğimiz, gitmediğimiz okulumuz, girmediğimiz öğretmenler odamız kalmayacaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizin gözlerinin içine bakmak ve yüreklerine dokunabilmek için" diye konuştu.

 

MEHMET BULUT KİMDİR?

 

Diyarbakır Silvan doğumlu Evli ve2 çocuk babası olan Mehmet BULUT; 1994 Diyarbakır İmam Hatip Lisesi,1998 Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih öğretmenliği lisans bölümü mezunudur.2013 Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Tarihi alanında Tezli yüksek Lisans yapmıştır. Bakanlıkça düzenlenen onlarca seminer, konferans, kurs ve çalıştaya katılmış olup birçok teşekkür belgesi, takdir belgesi, aylıkla ödül, başarı belgesi, üstün başarı ve ödül belgeleri mevcuttur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.