GÜNDEM Haber Girişi : 25 Kasım 2020 22:34

AVCI:KADINLARA ŞİDDETİ TASVİP ETMİYORUZ.

AVCI:KADINLARA ŞİDDETİ TASVİP ETMİYORUZ.
D.BAKIR- Özel Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Avcı , ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında, duygu dolu ifadelere yer verdi.
Özel Sınav Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Avcı ,, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Öncelikle kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür.

Toplumumuzun temel taşı, aile birliğimizin en önemli unsuru olan kadınlarımız, tarih boyunca hayatımızın her safhasında ve merkezinde yer almışlardır. Unutmayalım ki, bir toplumun gelişmişliği kadına verdiği değer ile ölçülür. Şüphesiz ki, hayat arkadaşımız, kardeşimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız olan kadınlarımız, biz erkeklerle aynı haklara sahiptir.


Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür. Bu bağlamda; eğitimin ilk basamağı olan anne ve babadan başlayarak okullarımızda eğitim vermek, devlet ve millet olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ülkemizde, kadınlarımıza yapılan şiddetin önlenmesi ve en aza indirilmesi amacıyla kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine yönelik ceza mevzuatlarında kadınlarımızı ve aileleri korumaya yönelik düzenlemeler yapılmaktadır.

Devlet olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından şiddet mağduru kalacak yerleri ve can güvenliği olmayan kadınlarımıza yönelik olarak çocuklarıyla birlikte barınacakları kadın konukevlerinde her türlü yeme içme ve barınma gibi hizmetler sunulmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele günü nedeniyle doğumdan ölüme kadar hayatın her safhasında varlıklarını hissettiğimiz tüm kadınlarımızın sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu bir dünya’da herhangi bir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diler, tüm kadınlarımıza selam ve saygılar sunuyorum.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.