GENEL Haber Girişi : 23 Kasım 2022 23:29

AKSU: ‘ONLAR KARANLIKTA PARLAYAN BİRER YILDIZ GİBİDİR’

AKSU: ‘ONLAR KARANLIKTA PARLAYAN BİRER YILDIZ GİBİDİR’
D.BAKIR- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Avukat Murat Aksu, bugün kutladığımız Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Öğretmenlerimizin karanlıkta parlayan birer yıldız gibi olduklarını ve topluma yön verdiklerini belirten Murat Aksu, mesajında duygularını şöyle dile getirdi:


‘Öğretmenlerimizin toplumdaki yeri ve önemini belirtip, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasındaki sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli ve aramızdan ayrılan öğretmenleri rahmetle anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin bilincini uyandırmak amacıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği, 24 Kasım 1928 günü, 1981 yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanılmaya başlanılmıştır.


Eğitim ve kültür tarihimizde önemli bir dönüşüm ve değişimin başlangıcını sağlayan, tarihsel derinliği, önem ve anlamı bulunan böylesi bir günün öğretmenler günü olarak tercih edilmiş olması, öğretmenlerimiz açısından onur ve gurur verici bir gündür.


Ailelerinden sonra belki de öğrencilerin en önemli rol modeli öğretmenlerdir. Öğretmenler ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen, bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmayı ve onu paylaşmayı öğreten ve görevini icra ederken her türlü fedakârlığı sergileyen münevver insanlardır.


Toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin özünde yatan asıl unsur eğitim ve eğitimden geçirilmiş nitelikli insan gücüdür. Bu gücü ve imkânları beklenen ve arzu edilen hedeflere kanalize edecek yegâne mesleğin öğretmenlik oluğu tartışılmazdır. Milli ve insani amaç ve değerlerin gerçekleştirilmesinde ancak ve ancak öğretmenler eliyle mümkün kılınabilir.


Bu duygu ve düşüncelerle, vefat etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, vazifelerini icra eden bütün öğretmenlerimizin sağlıklı, mutlu ve huzur dolu hayat yaşamalarını, Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum’.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.