GENEL Haber Girişi : 12 Nisan 2021 16:29

AF VE RAHMET KAPILARININ SONUNA KADAR AÇILDIĞI AYDAYIZ

AF VE RAHMET KAPILARININ SONUNA KADAR AÇILDIĞI AYDAYIZ
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Bülent İnceoğlu, Manevi duyguların zirveye ulaştığı, rahmetlerin adeta yağmur gibi yağdığı bir mübarek Ramazanı Şerif’e daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Ramazan Ayı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Bülent İnceoğlu,, duygularını şöyle dile getirdi:

‘Bizleri bir kez daha 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşturduğu için Cenabı Allah’a şükürler olsun. Kutlu Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allah-u Teâlâ, bizler Recep, Şaban ve Ramazan ayları ve bu ayların içinde bulunan mukaddes kandil geceleriyle onurlandırdı. Bu mübarek aylarda rahmet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. Ramazan Ayının özellikleri saymakla bitmez. Çünkü Ramazanı Şerif, 11 ayın sultanıdır. Ayrıca Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi’ de, mübarek Ramazan Ayındadır.

Orucun farz kılındığı Ramazan Ayı, aslında saymakla bitmeyecek, manevi hazineler barındıran Mukaddes bir aydır. Cenab-ı Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının sonuna kadar açıldığı bu müstesna günlerde, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), Ramazan ayında içtenlikle yapılan dualar, ibadetler ve iyiliklerin, Yüce Allah katında daha değerli olacağını beyan etmiştir. 

Yardımlaşma ve dayanışmanın en veciz örneklerini yaşadığımız bu kutlu gün ve geceler hürmetine, Cenab-ı Rabbim’den, İslam Âlemi başta olmak üzere, bütün dünya insanlarına sağlık, mutluluk ve esenlikler nasip buyurmasını niyaz ediyoruz. Evet, son derece üzgünüz. Dünyayı bir uçtan diğer uca etkisi altına alan, bulaşıcı pandemi nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybederken, giderek artan vefat ve vaka sayıları da, hepimizi endişelendirmekte. Fakat bizler, asla Yüce Yaradanımız’dan umutlarımızı kesmeyeceğiz. Secdelerimizde, tuttuğumuz Oruçlarda, Okuduğumuz Kur’an Ayetlerinde, Rabbimiz’e, bu zorlu günleri atlatmak için dualar edeceğiz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.