SİYASET Haber Girişi : 19 Aralık 2021 20:23

ADALET VE DEMOKRASİ PLATFORMU PARTİLEŞME SÜRECİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

ADALET VE DEMOKRASİ PLATFORMU PARTİLEŞME SÜRECİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR
D.BAKIR/ Kurucu genel başkanlığını Yusuf Diril’in üstlendiği ‘Adalet ve Demokrasi partisi, Doğu ve Güneydoğu İllerini kapsayan, İstişare Toplantısını, 19 Aralık 2021 tarihinde Diyarbakır Prestige Otel’de gerçekleştirdi.

Toplantıya genel başkan Yusuf Diril ile birlikte başta bölge illerinin kurucuları ve il başkanları olmak üzere, Türkiye’nin pek çok ilinden, ilçe merkezinde genel başkanlık ile kurucular kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiş partililer, yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Kurucu Genel Başkan Yusuf Diril, Türk siyasetinde büyük bir tıkanma yaşandığını, siyasetin yeni yüzlere ihtiyaç duyduğunu, sorun değil çözüm üreten bir siyasi parti olacaklarını belirtti.
Adalet ve Demokrasi Platformunun kuruluş felsefesinin ‘insan odaklı’ olduğunu belirten Yusuf Diril, şunları söyledi: ‘Adalet ve demokrasi ile hukukun üstünlüğünü savunan; ayrışmayı, bölünmeyi ayrımcılığı, ırkçılığı, radikal milliyetçiliği ve din istismarını reddeden bir siyasi anlayış ile yola çıkıyoruz. Genci yaşlısı, kadını erkeği ile Edirne’den Kars’a, İzmir’den, Diyarbakır’a kadar bütün illere ve bütün insanlara, ülkemizin geleceğini inşa etmek iradesine sahip, katılımcı, çoğulcu, eşitlikçi, özgürlükçü demokratik siyaset anlayışını benimseyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Türk halkını, Türk siyasetinde yeni ve iddialı bir seçenek olacak Adalet ve Demokrasi Partisi çatısı altında buluşmaya, birleşmeye ve çalışmaya davet ediyoruz.
Gelin, demokratik siyasete, adalete ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım’.
FETHİ MÜJDELENMİŞ, KUTLU BİR ŞEHİRDEYİZ
Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra, 5. Haremi Şerif olan Diyarbakır’da buluşmaktan son derece memnun ve mutlu olduklarının altını çizen, ‘Adalet ve Demokrasi partisi Kurucu Genel başkanı Yusuf Diril, şöyle devam etti: ‘Kudüs, İstanbul ve Diyarbakır, Cenab-ı Allah’ın fetih edileceklerini müjdesini, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (S.A.V.) bildirdiği, üç kutlu ve mukaddes kenttir. İslam’ın Anadolu’ya açılan kapısı, Semavi Dinlerin buluşma noktası Diyarbakır, sinesinde birçok Semavi yapı bulundurmaktadır.

İnsanlık tarihinin neredeyse başladığı noktalardan biri olan, birçok medeniyetlere beşiklik eden Diyarbakır, Peygamberler, Evliyalar şehridir’. Adalet Ve Demokrasi Hareketinin, kısa süre içinde ülkemiz genelinde teveccüh gördüğünü ve harekete olan ilginin her geçen arttığını belirten Diril, şöyle devam etti: ‘Adalet Ve Demokrasi Hareketi olarak, bütün insanlarımıza kucak açıp, onların sorunlarıyla hemhal olmak, Bölgemiz ve ülkemizin kangrenleşen sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretmek için kolları sıvadık.
Mevki, koltuk veya şöhret peşinde değiliz. İnsanlarımızın dertlerine derman olup, hayır dualarını almaya talibiz. Baki olan, yalnızca ve yalnızca Allahu Teala’dır. Hepimiz faniyiz, dünyadaki miadımız dolduğunda, tıpkı bizden öncekiler gibi, göçüp gideceğiz. Hangi Semai Din’e mensup olursa olsun, ırkı veya dünya görüşü ne olursa olsun, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden olabildiğince geniş halk kitlelerine ulaşarak, onlara dokunmak, dertlerine çözüm aramak niyetindeyiz. Allah’ın; izni ile gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz, iş arayan milyonlarca insanımız, emekçilerimiz, memurlarımız, esnaflarımız,çiftçilerimiz, ticaret erbabımız, öğrencilerimiz, kısacası toplumun

A’dan Z’ye bütün katmanlarını kucaklayıp, ortak aklı kullanarak, hep beraber sorunlarımızı köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturacağız. Üzülerek görmekteyiz ki, işsizler ordusuna her yıl yeni yığınlar eklenmekte, zor hayat koşulları nedeniyle ocaklar sönmekte, yuvalar dağılmaktadır. Ekonomik sorunlar, kuşku yok ki, insanlarımızın hayatını olumsuz etkilemekte.
Geliri enflasyon karşısında sürekli eriyen, alım gücü her geçen gün azalan insanlarımızın durumunu gayet iyi biliyoruz. Özellikle son dönemde, para birimimizin Dolar ve Euro karşısında sürekli değer kaybetmesi, enflasyonu körüklemekte, ülkemiz genelinde milyonlarca esnaf ve ticaret erbabımız, emeklilerimiz, işçi ve memurlarımız, kısacası toplumun bütün katmanları, bu olumsuz tablo nedeniyle, Cumhuriyet tarihimizin en zor dönemlerini yaşamaktadır.

İktidar partisi ve kadroları ise, sorunları çözmek bir yana, sonu ‘cek-cak’ ile biten demeçler vermekten öteye gidememektedir. Bu halkın sinesinden çıkmış insanlar olarak, ekonomik durumu elverişli olmayan, çoğu zaman evine ekmek götürmekte bile zorlanan insanlarımızın derdine derman olmaya geliyoruz. Bu kapsamda, sürekli sahada ve halkla iç içe olacak, onların sorunlarıyla hemhal olup, başlatılan projelerin nihayete erdirilmesi için var gücümüzle çalışacağız, Allah’ın izniyle’.
ÖZEL HABER:YILMAZ ACU


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.